Ένας δικαστής από την Ταϊλάνδη αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος μέσα στο δικαστήριο, αφού προηγουμένως είχε αθωώσει πέντε μουσουλμάνους, ύποπτους για ανθρωποκτονία, επικρίνοντας το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα του.

Ο δικαστής αυτοπυροβολήθηκε αφού ανακοίνωσε ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται των κατηγοριών, λόγω έλλειψης επαρκών αποδείξεων. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.
Ο δικαστής μετέδιδε την απόφασή του αλλ΄ακαι τον αυτοπυροβολισμό του από το Facebook σε απευθείας σύνδεση και έκανε έκκληση στους συναδέλφους του, όταν δεν έχουν επαρκείς ενδείξεις, να μην καταδικάζουν τους κατηγορούμενους, προσθέτοντας πως για τους συγκεκριμένους,  δεν μπορεί να πει αν διέπραξαν, ή όχι, τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνταν.
Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε σε μια περίοδο που πολλοί επικρίνουν το δικαστικό σύστημα της χώρας, θεωρώντας ότι οι πλούσιοι και ισχυροί αντιμετωπίζονται με επιείκεια ενώ στους απλούς ανθρώπους επιβάλλονται πολύ αυστηρές ποινές για μικροαδικήματα.