Διαξιφισμοί κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το θέμα των ΒρασνώνΠεδίο δράσης λαμπρό βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα έγιναν, τα ξημερώματα, στα Νέα Βρασνά, με τους κατοίκους της περιοχής που έστησαν οδοφράγματα για να μη φθάσουν στις δομές της περιοχής αιτούντες άσυλο.

Να δώσει «ξεκάθαρες εξηγήσεις» για τις συνθήκες του θανατηφόρου περιστατικού στην Κω, να καταδικάσει απερίφραστα τις ξενοφοβικές αντιδράσεις στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, και «να αντιμετωπίσει επιτέλους το προσφυγικό με τη δέουσα σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα», καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει στην δήλωσή του ότι «το τραγικό δυστύχημα ανοιχτά της Κω και τα θλιβερά επεισόδια στα Βρασνά Θεσσαλονίκης υπενθυμίζουν το αυτονόητο: οι προεκλογικές κορώνες για φράχτες στη θάλασσα και οι ακροδεξιές κραυγές περί προσφυγικής εισβολής οδηγούν νομοτελειακά σε τραγωδίες και κοινωνικές εντάσεις».
Σημειώνει πως «η Ν.Δ. θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση, τους καρπούς του εθνολαϊκισμού που υποσχόταν μαγικές λύσεις σε ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα».

Η απάντηση Πέτσα


Στον κ. Χαρίτση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως τόνισε, «ο ανθρωπισμός του ελληνικού λαού και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού που σώζουν χιλιάδες ζωές και αγκαλιάζουν κατατρεγμένους ανθρώπους, αποδεικνύονται κάθε μέρα στην πράξη. Ας μην τους κουνά κανείς το δάχτυλο. Ιδίως ο κ. Τσίπρας που γιγάντωσε με την πολιτική του το πρόβλημα. Ο οποίος μάλιστα, μόλις πρόσφατα δήλωνε ότι “το προσφυγικό δεν προσφέρεται για κριτική, μικροπολιτική και αντιπαράθεση”. Σήμερα ο εκπρόσωπός του αποδεικνύει πόσο ψεύτικα είναι τα λόγια του», υπογράμμισε.
Κι ο κ. Πέτσας κατέληξε: «Ας αντιληφθούν ότι αλλάζουμε την προηγούμενη αδιέξοδη πολιτική στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Τα σύνορά μας φυλάσσονται, όσοι δικαιούνται προστασίας θα τη λαμβάνουν και όσοι όχι, θα επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες προήλθαν».

Εκτονώνεται η κατάσταση


Προς εκτόνωση βαίνει η ένταση στην περιοχή των Βρασνών, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής στην έλευση προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο. Το πρωί, κάτοικοι της περιοχής έστησαν μπλόκα στα λεωφορεία με τους πρόσφυγες, διότι, όπως υποστηρίζουν, δεν αντέχει άλλο η περιοχή κι απομάκρυναν, με τη βία, τα οκτώ λεωφορεία με αιτούντες άσυλο. Επενέβη η αστυνομία και έγιναν προσαγωγές. Οι κάτοικοι, πάντως, παραμένουν στην είσοδο των Νέων Βρασνών και ζητούν κατανομή των προσφύγων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Σχόλια