Στις αρχές Ιανουαρίου θα δούμε ελαφρά βελτίωση στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Σκόδρα.
Τη δήλωση αυτή έκανε στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φοιτητών μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου.
Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για την κατάσταση της γραμμής “52” και ο κ Σκόδρας είπε πως, με την ανάθεση δρομολογίων, εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, στα ΚΤΕΛ, στις αρχές του 2020, θα δοθεί η δυνατότητα να μετακινηθούν σε δρομολόγια εντός αστικού ιστού περί τα 70 λεωφορεία. Όπως είπε, “αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό κάλυψης των δρομολογίων από 60% που είναι σήμερα θα πάει στο 80%”.
Παραδέχτηκε, πάντως, ότι για να λυθεί πλήρως το πρόβλημα χρειάζονται τουλάχιστον άλλα 100 λεωφορεία για το πολεοδομικό συγκρότημα.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του εισιτηρίου και, ειδικά για τη γραμμή “52” που εξυπηρετεί τα ΤΕΙ, παραδέχτηκε το πρόβλημα κι ότι η αύξηση του αριθμού λεωφορείων κατά περίπου κατά 60%, δεν είναι αρκετή. Πρόσθεσε πως θα γίνει προσπάθεια για περισσότερα δρομολόγια, τις ώρες αιχμής.