Προτάσεις ύψους κοντά στο 1 δισ. ευρώ, για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ), στη διάρκεια
σημερινής συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος των προτάσεων η ανάπτυξη και ο μετασχηματισμός της ενέργειας του μέλλοντος και η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και η εξέλιξη του διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης σε πρότυπη μονάδα για τον όμιλο.
Ο πρόεδρος του σωματείου, Παναγιώτης Οφθαλμίδης, ανέλυσε την πρόταση που περιλαμβάνει κατασκευή μονάδας προπυλενίου, μονάδα βιοντίζελ, μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, επαναλειτουργία του αγωγού μεταφοράς καυσίμων Θεσσαλονίκη - Σκόπια, με τον καθαρισμό του αγωγού, δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, αύξηση παραγωγικότητας του εργοστασίου πολυπροπυλενίου και αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.
Ειδικότερα για την επαναλειτουργία του αγωγού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων, επισήμανε ότι απαιτείται διακρατική συμφωνία.
Ο μηχανικός και στέλεχος των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισήμανε ότι αρχές του 2020, δίπλα στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά στην κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 826 ΜW. Η επένδυση αυτή είναι της ELPEDISON και όχι ευθέως των ΕΛΠΕ.
Για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του 35,5% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στα ΕΛΠΕ, είπαν ότι “το ελληνικό δημόσιο πρέπει να διατηρήσει το ποσοστό του και για την ενεργειακή ασφάλεια” της χώρας χαρακτηρίζοντας κάτι διαφορετικό “πράξη εσχάτης προδοσίας”.