Μια... απίστευτη συνάντηση, που τους πάγωσε το αίμα είχαν, τον περασμένο Ιούλιο στα ύδατα του ποταμού Formoso , στο Mato Grosso do Sul ( Βραζιλία ), ερασιτέχνες δύτες.  Ο Bartolomeo Bove και ο Juca Ygarape  καταδύθηκαν με
ημι-επαγγελματικό εξοπλισμό λήψης και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα ανακόντα( Eunectes murinus ) περίπου 7 μέτρων μήκους!

Οι δυο δύτες που, ως τότε, δήλωναν... απλοί παρατηρητές της υποβρύχιας ζωής, κατάφεραν να γυρίσουν πλάνα που έχουν, ως τώρα γυρίσει, επαγγελματίες του είδους.

Το φίδι ήταν ήρεμο, παρά το ότι οι δυο δύτες έκοβαν... βόλτες δίπλα του και το κινηματογραφούσαν. Οι ειδικοί, πάντως, που είδαν τις σκηνές, εξέφρασαν την απορία τους πώς, ένα τόσο επιθετικό φίδι, δεν τους... έδωσε και μεγάλη σημασία.

Ο ένας από τους δύτες, ο Bartolome Bove δήλωσε πως το ανακόντα του... φάνηκε φιλικό, αφού περιορίζονταν «μερικές φορές να είναι πιο περίεργο για τη φωτογραφική μηχανή μου και να γλείφει το φακό». Υποστηρίζει πως οι σκηνές που μαγνητοσκόπησε καταρρίπτουν το μύθο ότι το συγκεκριμένο είδος φιδιού είναι επιθετικό και βίαιο, όμως οι ειδικοί επιμένουν ότι έδρασε κάπως απερίσκεπτα και μάλλον στάθηκε τυχερός και αυτός και ο παρτενέρ του.

Δείτε το βίντεο: