Τα μοιράστηκαν όλα, απόψε, ΠΑΟΚ και Άρης, στην Τούμπα. Μοιράστηκαν γκολ(2-2), μοιράστηκαν βαθμόυς (από έναν, όπως πέρσι),. μοιράστηκαν αναγκαστικές αλλαγές, κόκκινες, αλλά και καλές ευκαιρίες.


Το παιχνίδι στην Τούμπα ήταν ένα απο τα χειρότερα που έχουμε δει ποτέ μεταξύ των δύο ομάδων. Ειδικά στο πρώτο μέρος είναι ζήτημα αν παιχθηκε 10' ποδόσφαιρο.
Κι όμως, το ντέρμπι άρχισε με τις καλύτερες ενδείξεις, αφού ο Άρης προηγήθηκε στο 3' με τον Ιντέγε (η άμυνα του ΠΑΟΚ μετά από κόρνερ μπερδεύτηκε στην καλή κομπίνα των φιλοξενούμενων) ,αλλά ισοφαρίστηκε στο... 5' (πάλι από κόρνερ, με πετυχημένη κομπίνα) από τον Μάτος.
Το επόμενο α ημίχρονο πέρασε με τους παίκτες του Άρη να περνούν την περισσότερη ώρα ξαπλωμένοι στο χορτάρι, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να μοιράζει κίτρινες Οι φιλοξενούμενοι είχαν έρθει στην Τούμπα για να πάρουν έστω έναν βαθμό, ενώ οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν να έχουν τρόπο να σπάσουν την κιτρινόμαυρη άμυνα. Ειδικά όταν, περίπου στο δεκάλεπτο, ο Πέλκας αποχώρησε τραυματισμένος και η έμπνευση του προπονητή του ΠΑΟΚ ήταν να βάλει ως μπαλαντέρ τον... Τζαμπά. Έτσι, ο Δικέφαλος πέταξε 40' στα σκουπίδια.
Στο β μέρος η εικόνα των γηπεδούχων βελτιώθηκε, Μπήκε κι ο Ελ Καντουρί  στο 58' κι άρχισε να κυκλοφορεί η μπάλα. Παρόλα αυτά την καλύτερη ευκαιρία την έχασε, πρώτος, ο Φετφατζίδης (έβγαλε ο Πασχαλάκης). Οι γηπεδούχοι φάνηκε να συνέρχονται, βγήκαν μπροστά και τότε άρχισαν οι... αποβολές. Πρώτα αποβλήθηκε ο Μάτος, που είχε κίτρινη και, σε μια χαζή κίνηση, προσπάθησε να ανακόψει αντίπαλο στο κέντρο. Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και ο Άρης... αποκατέστησε την ισορροπία, αφού σε μία εξίσου ανόητη κίνηση, ο Σάσα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.
Κι εκεί που ο ΠΑΟΚ είχε στήσει την επίθεσή του έξω από την περιοχή του Άρη κι έψαχνε το γκολ με κοντινές πάσες του Ελ Καντουρί και με κάθετες του Μίσιτς, έγινε μια αντεπίθεση και στο 87', μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Ματίγια έκανε το 1-2.
Όλα έδειχναν ότι ο Άρης θα έσπαγε το αήττητο του ΠΑΟΚ, όμως, στις καθυστερήσεις (στο 90+6) ισοφάρισε με τον Μίσιτς.
Γενικά ήταν ένα κακό παιχνίδι, που πήγε να αποζημιώσει τους φιλάθλους με ένα β μέρος - θρίλερ.
Καλύτερος παίχτης ο Φετφατζίδης, που μερικές φορές δείχνει απελπιστικά μόνος στον Άρη. Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Μίσιτς και για τις ωραίες πάσες, αλλά και για το γκολ στην εκπνοή.
Καλούτσικη η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Στις δύσκολες φάσεις το διαιτητικό τρίο σφύριξε σωστά κι επιβεβαιώθηκε από το VAR.  Θα έπρεπε, όμως, να πέσουν κι άλλες κίτρινες, ειδικά στους φιλοξενούμενους.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: 5' Μάτος, 90+6 Μίσιτς / 3' Ιντέγε, 87' Ματίγια
Δοκάρια: 90+5 Κρέσπο / -
Διαιτητές: Σιδηρόπουλος, βοηθοί Κωσταράς / Μπαλτάς, τέταρτος Καραντώνης
Κίτρινες:  29' Μάτος, 30' Άκπομ, 61' Μίσιτς / 21' Ντιγκινί,  38' Σάσα,  63' Γκάμα, 78' Ιντέγε, 84' Σούντγκρεν.
Κόκκινες: 67' Μάτος (δεύτερη κίτρινη) / 71' Σάσα

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ ( Αμπέλ Φερέιρα ):  Πασχαλάκης , Μάτος , Βαρέλα , Κρέσπο , Γιαννούλης , Αουγκούστο , Μίσιτς , Ζαμπά (56′ Ελ Καντουρί ), Πέλκας (15΄ Λημνιός ), Μπίσεσβαρ , Άκπομ (70′ Σφιντέρσκι)
Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα (46′ Εμαν), Σούντγκρεν, Ροουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (85′ Σόουζα), Γκάμα (64′ Λάρσον), Ιντέγε