Στη Θεσσαλονίκη ο ΒαρουφάκηςΣτη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα και ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επισκέπτεται την 84η ΔΕΘ.

Συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ.
Θετικά βλέπει την ενδυνάμωση της ΔΕΘ το ΜέΡΑ25, καθώς η Έκθεση είναι ένας από τους λίγους θεσμούς που έμειναν ζωντανοί στα χρόνια της κρίσης, όπως ανέφερε κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ο Γραμματέας του κόμματος, κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Δήλωσε επίσης τη στήριξή του στις προσπάθειες του εθνικού εκθεσιακού φορέα για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου, τον φάκελο της οποίας σημείωσε πως θα μελετήσει ενδελεχώς.
Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε διευκρινήσεις για το αν με την ανάπλαση θα αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, αλλά και για το αν εντάσσεται το εν λόγω πρότζεκτ σε έναν γενικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό για τη Θεσσαλονίκη, που να περιλαμβάνει το λιμάνι, το αεροδρόμιο και γενικότερα τις βασικές υποδομές. Σημειώσε δε πως δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει συντονισμός των βασικών αναπτυξιακών υποδομών.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αφού έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της ΔΕΘ, αλλά και του θεσμού της Τιμώμενης Χώρας, παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της 84ης διοργάνωσης, εστιάζοντας στο κομμάτι των νέων τεχνολογιών, όπως είναι το Digital Greece και η τεχνολογία 5G. Επίσης αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΕΘ-Helexpο έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των φορέων της πόλης, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo ζήτησαν τη στήριξη του κ. Βαρουφάκη στο σχέδιο της ανάπλασης και υπογράμμισαν ότι συνεργάζονται στενά με τη διοίκηση της εταιρείας προς την κατεύθυνση επίτευξης αυτού του στόχου. 
O κ. Ποζρικίδης χάρισε στον κ. Βαρουφάκη ένα αντίγραφο παλιάς φωτογραφίας της ΔΕΘ.Συνάντηση με Ζέρβα


Το απόγευμα ο κ. Βαρουφάκης επισκέφθηκε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Δημαρχείο.

Αύριο το απόγευμα, ο κ. Βαρουφάκης θα περιοδεύσει σε περίπτερα της 84ης ΔΕΘ. Στη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βαρουφάκης θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός του, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και θα δειπνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΜεΡΑ 25.

Σχόλια