Στα χέρια της Ενιαίας Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται ο Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για υπόθεση δωροδοκίας.


Αν και παραμένει αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για σύλληψη, η κράτησή τους έχει προκαλέσει αναταραχή στη λειτουργία του λιμανιού με την ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι να ζητά επειγόντως από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την άμεση αντικατάσταση των πλοηγών καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας για τον ελλιμενισμό των πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο έχει δεσμευτεί πως απόψε κιόλας θα ανταποκριθεί στο αίτημα της διαχειρίστριας εταιρείας.

Για την όλη υπόθεση έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς που ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η υπόθεση που φαίνεται ότι βρίσκεται στη διαδικασία της προανάκρισης, φέρεται να αφορά την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τη χρήση περισσότερων ρυμουλκών σκαφών από όσα χρειάζονταν, ύστερα από χρηματισμό.