Ο νόμος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν απολύτως καταστροφικός για την αυτοδιοίκηση και με τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν τον διόρθωσε αλλά δημιούργησε κι άλλες στρεβλώσεις.

Αυτό υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Όπως πρόσθεσε, περίμενε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα άφηνε να εξελιχθεί η εφαρμογή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για να διαπιστώσουν οι κοινωνίες τα αδιέξοδα στα οποία θα οδηγούσε, όμως η ΝΔ βιάστηκε μέσα στο καλοκαίρι να νομοθετήσει αλλαγές. Κι αυτό γιατί, όπως επισήμανε, είναι άλλο οι προγραμματικές συνεργασίες και άλλο οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι ή να καθορίζουν τις αποφάσεις μειοψηφίες ή τοπικά συμφέροντα.
«Θέλουμε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση που θα λύνει προβλήματα», τόνισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και παρατήρησε πως η κ. Γεννηματά έθεσε όλη την ατζέντα της συζήτησης. Επισήμανε ακόμα ότι η παράταξη της κ. Γεννηματά έχει συνδεθεί με τις μεγάλες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, όπως οι νόμοι «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης».
Στις 8.00 το βράδυ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.
Ο κ. Ζέρβας δώρισε στην κ. Γεννηματά ένα φουλάρι με το μονόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης.