Η μάχη της Βενιζέλου, για το αν ο σταθμός του μετρό πρέπει να κατασκευαστεί με τα αρχαία που βρέθηκαν εκεί μέσα ή να αποσπαστούν τα ευρήματα και να επανέλθουν μετά την κατασκευή του, συνεχίζεται.

Υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου τάχθηκαν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, στη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, για να συζητηθεί η προτεινόμενη από την κυβέρνηση λύση για το σταθμό Βενιζέλου.
Οι φορείς της πόλης ζητούν ομόφωνα να εφαρμοστεί ό,τι έγινε και στο σταθμό της Αγίας Σοφίας.
Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη, επισημαίνεται ότι η λύση της απόσπασης είναι η ενδεδειγμένη λύση για την ολοκλήρωση του έργου και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και ζητείται από τη νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό να παρουσιάσει άμεσα ένα σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και λειτουργίας του Μετρό, διαμηνύοντας ότι δε θα επιτρέψουν άλλες καθυστερήσεις.

Μπουτάρης: Μάχη μέχρι τέλους

Μάχη μέχρι τέλους, για να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης περί απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, προανήγγειλε ο Γιάννης Μπουτάρης. Μία ημέρα μετά το ομόφωνο “ναι” των φορέων της πόλης στην προτεινόμενη από την κυβέρνηση λύση, ο κ. Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου της “Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, χαρακτήρισε τεράστιο έγκλημα την απόφαση της κυβέρνησης να καταφύγει στη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων. Τόνισε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 6.000 διαδικτυακές υπογραφές που στηρίζουν την “Κίνηση για την προστασία των αρχαιοτήτων”. Είπε πως θα επιδιώξει συνάντηση με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να ενημερωθεί για το θέμα, καθώς, όπως είπε ο πρώην δήμαρχος, η ενημέρωση που έλαβε είναι ηθελημένα λανθασμένη.

Πέτσας: Οι φορείς ζητούν απόσπαση και κατασκευή

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο η μελέτη για την ανακατασκευή του σταθμού χωρίς απόσπαση των αρχαίων ετοιμάστηκε τον Ιούλιο,  αλλά δεν κοστολογήθηκε.
Όπως επισήμανε ο κ. Πέετσας, η μελέτη αυτή «δεν έχει εγκριθεί από κανέναν», Πρόσθεσε ότι η ουσία της υπόθεσης είναι ότι «έχουν δαπανηθεί περίπου 135 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα από όσο κόστισε το Μουσείο της Ακρόπολης, για έργα στον σταθμό Βενιζέλου, για έναν ρωμαϊκό δρόμο».
Υπογράμμισε ότι, στη χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και όλοι οι παραγωγικοί φορείς της πόλης, στην κοινή τους δήλωση τονίζουν πως «η ενδεδειγμένη, ταχύτερη και οικονομικότερη λύση για την ολοκλήρωση του έργου και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου, είναι να ακολουθηθεί η μέθοδος της απόσπασης εκσκαφής και επανατοποθέτησής τους, όπως έγινε και στον γειτονικό σταθμό της Αγίας Σοφίας».
Κι ο κ. Πέτσας κατέληξε: «Αυτή η ανακοίνωση δείχνει ότι όλοι οι φορείς της πόλης θέλουν επιτέλους να φύγουν από αυτό το βραχνά και να προχωρήσει το έργο προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης».