22 παραβάσεις ΚΟΚ σε σχολικά λεωφορεία σε μία μέραΣυνολικά 22 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βεβαίωσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν χθες, πρώτη μέρα της σχολής χρονιάς.

Συνολικά ελέγχθηκαν 102 σχολικά λεωρφορεία. Οι περισσότερες παραβάσεις (έξι) αφορούσαν τους ταχογράφους των λεωφορείων, τέσσερις αφορούσαν τη χρήση ζωνών ασφαλείας, άλλες τόσες στην έλλειψη φαρμακείου, ένα λεωφορείο δεν είχε πυροσβεστήρα, ενώ οι υπόλοιπες παραβάσεις ήταν για διάφορα άλλα μικροαδικήματα.
Επίσης, τροχονόμοι διένειμαν σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, έντυπα κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα έδωσαν συμβουλές και οδηγίες στους μαθητές και στους γονείς τους, σχετικά με την κυκλοφοριακή τους συμπεριφορά, ειδικότερα δε για τη χρήση των διαβάσεων πεζών, των πεζοδρομίων, τη συμμόρφωση τους με τους φωτεινούς σηματοδότες κλπ.
Οι έλεγχοι της τροχαίας, αλλά και η ενημέρωση των μαθητών θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου με διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής.

Σχόλια