Θέση για όλα τρέχοντα και σημαντικά θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ πήραν οι σύνδεσμοι φιλάθλων του συλλόγου. Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στον… τηλεοπτικό και οικονομικό πόλεμο που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, στην UEFA, στο VAR αλλά και την ΚΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες μίας καλά σκηνοθετημένης και απόλυτα κατευθυνόμενης επίθεσης από το συνδρομητικό κανάλι προς το σύλλογο, λόγω της απόφασης του να μην υποκύψει στις προσπάθειες εκβιασμού με φόντο τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων μας. Η τελευταία τοποθέτηση μάλιστα της Nova μας κάνει πραγματικά να αναρωτιόμαστε, πως είναι δυνατόν να ξεκινάει ένα πρωτάθλημα στο οποίο τόσο απροκάλυπτα αποδεικνύεται, πως η προσπάθεια ανατροπής του αήττητου Πρωταθλητή περιλαμβάνει εκτός από αγωνιστικά κριτήρια, εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι εξ’ ορισμού θα έπρεπε να διακρίνονται για την αντικειμενικότητά τους. Μια επίθεση που είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από το σύνολο σχεδόν του τύπου, που με αφορμή την αρχική πρόταση της ΕΡΤ, την οποία χαρακτήρισε ως σκανδαλώδης, θυμήθηκε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και πως αυτά κατασπαταλούνται. Μάθαμε ξαφνικά λοιπόν, πως τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δεν κατασπαταλούνται όταν ο ολυμπιακός έπαιρνε αντίστοιχα και υψηλότερα ποσά στο παρελθόν, δεν κατασπαταλούνται όταν χρησιμοποιούνται για την ανέγερση του γηπέδου της αεκ, δεν κατασπαταλούνται όταν επί δεκαετίες ολόκληρες ο ΟΤΕ ήταν ο κύριος χορηγός του παναθηναϊκού, δεν κατασπαταλούνται όταν υπερχρεωμένες παε αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη τους και επιλέγουν ως λύση την πτώχευση και την αλλαγή ΑΦΜ.

Σε αυτή την επίθεση βέβαια, συμμέτοχη είναι η νέα κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο νυν υφυπουργός αθλητισμού Αυγενάκης, εγκάρδιος φίλος του υπόδικου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που ίσως τελικά να είναι συμμορία, και μη προφυλακιστέου ιδιοκτήτη ακυβέρνητου πλοίου με 2 κιλά πρέζα. Μια κυβέρνηση η οποία κατακρεούργησε στο παρελθόν τη χώρα και τους κατοίκους της, ανάγκασε τους μισούς σχεδόν νέους να φύγουν στο εξωτερικό, πτώχευσε τους πάντες και τα πάντα και έχει σαν κουμάντο και βασικό χρηματοδότη του τον δροσερό Έλληνα Pablo Escobar. Είμαστε σίγουροι πως τα νέα πλοία όχι απλά θα έρχονται ακυβέρνητα και με αυτόματο πιλότο από τη Λατινική Αμερική αλλά θα τυγχάνουν και υποδοχή αρχηγού κράτους στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτούς αξίζει ο Έλληνας και αυτούς έχει.

Και ενώ όλα τα παραπάνω ήταν για όλους μας λίγο πολύ αναμενόμενα, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε επιτέλους την χρήση VAR στο εγχώριο πρωτάθλημα. Και η αλήθεια είναι πως στο Σαββατιάτικο παιχνίδι του γαύρου με την τρίπολη, τα όσα τελικά συνέβησαν ξεπέρασαν ακόμα και τις υψηλές, η αλήθεια είναι, προσδοκίες μας. Μετά το πλάνο από το φεγγάρι, και όλα τα ωραία που διαδραματίζονται στο συγκεκριμένο γήπεδο ως συνήθως, ακούσαμε ξανά για ανθρώπινα λάθη, για δοκιμαστική περίοδο χρήσης του συστήματος και άλλες πολλές αστείες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν άνθρωποι με μηδενική αξία και αξιοπρέπεια, ώστε να δικαιολογήσουν αυτά τα οποία είναι ξεκάθαρα σε όλους.

Το ξεκίνημα της χρονιάς ωστόσο, μας στέλνει ισχυρό μήνυμα από τα υψηλά κλιμάκια της uefa και από τον, όπως ακούγεται γιατί σίγουροι δεν είμαστε, γιο του Σάββα Θεοδωρίδη. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και όλα όσα έγιναν σε αυτά, μας αποδεικνύουν περίτρανα πως τα εδώ και δεκαετίες καλομαθημένα παιδιά του Πειραιά παίζουν φέτος τα ρέστα τους.

Πραγματικά τους ευχαριστούμε, για το γέλιο και την ικανοποίηση που μας προσφέρουν, νομίζοντας πως μπορούν να μας κάνουν έστω και λίγο, να κάνουμε πίσω από όλα έχουμε θυσιάσει, ομάδα και κόσμος, δεκαετίες τώρα.

Ο Π.Α.Ο.Κ. μας από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, δεν υπέκυψε ποτέ, δεν λιγοψύχησε ποτέ και δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Η απεριόριστη αγάπη μας για τον σύλλογο, τον κράτησε ζωντανό σε χρόνια δύσκολα. Δεν πρόκειται να τον αφήσει ούτε τώρα απροστάτευτο. Την Πέμπτη, στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Σλόβαν, η ομάδα μας χρειάζεται. Και είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να της δώσουμε την ώθηση για την είσοδο της στους ομίλους του Europa League. Το Champions League, δυστυχώς για αυτούς, θα πρέπει να μας περιμένει ακόμα έναν χρόνο.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της ΠΑΕ, για την μετάδοση των αγώνων μέσω του PAOKtv και καλούμε τους απανταχού ΠΑΟΚτσηδες να στηρίξουν αυτήν την πρωτοφανή προσπάθεια στα παγκόσμια δεδομένα. Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν εκβιάζεται και δεν έχει την ανάγκη κανενός. Τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη μπορούν να συνεχίζουν να τα κατασπαταλούν άλλοι. Εμείς ούτε το κάναμε ποτέ, ούτε έχουμε διάθεση να το κάνουμε στο μέλλον.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως οι προεγγραφές για τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης περιόδου έχουν ήδη αρχίσει και ο κόσμος μπορεί να απευθύνεται στους κατά τόπους συνδέσμους. Ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει μαζικά το τμήμα, σε μια χρονιά που πραγματικά μας έχει ανάγκη. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε θέση για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και για το ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αυτή την στιγμή ωστόσο προέχει η ενεργοποίηση και η έμπρακτη στήριξη όλων μας.

Μετά τιμής,

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ.