Ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην
ομιλία του κατά την ορκωμοσία του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.



 Από την πλευρά του, ο Απ. Τζιτζικώστας ανέπτυξε τους άξονες του προγράμματός του για την νέα τετραετία της παράταξής του και δεσμεύτηκε να είναι περιφερειάρχης "όλων ανεξαιρέτως των Μακεδόνων". Τόνισε πως οι νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι "υπογράφουμε ένα άρρηκτο συμβόλαιο με τους πολίτες της Κ. Μακεδονίας. Πρώτα από όλα βάζουμε τον πολίτη".




Πρόσθεσε πως νοιώθει "βαθιά την αίσθηση της ευθύνης επειδή γνωρίζω καλά τους αγώνες και τα βάρη που σήκωσαν οι πολίτες όλα αυτά τα χρόνια, τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν από 'μας και κυρίως την μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας: Να χτίσουμε μια Μακεδονία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη".




Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στο χώρο της ορκωμοσίας μαζί με τη σύζυγό του, Ελεάννα και τα δύο παιδιά τους.



Πρώτα ορκίστηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι με θρησκευτικό όρκο και στη συνέχεια ακολούθησε ο πολιτικός όρκος.







Στην τελετή δόθηκαν δυο ειδών όρκοι: Ο θρησκευτικός και ο πολιτικός, ενώ ο εκλεγμένος με την παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αθανάσιος Αγαπητός, διάβασε ένα πολιτικό κείμενο.



Το "παρών" στην τελετή  ορκωμοσίας έδωσαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ- ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, η  επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, βουλευτές, δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.



M.B.