Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ θα φιλοξενήσει αύριο, Τετάρτη 21, και την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 δύο προσυνεδριακές συναντήσεις (satellite meetings), στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών - IFLA WLIC 2019.


Η IFLA-The International Federation of Library Associations and Institutions αποτελεί τον φορέα που εκπροσωπεί διεθνώς τις βιβλιοθήκες, ενώ το Παγκόσμιο Συνέδριό της World Library and Information Congress (WLIC), που αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός στον χώρο των βιβλιοθηκών, φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (24-30/8/2019, Αθήνα) κι αναμένεται να προσελκύσει περίπου 4.000 συνέδρους από 120 χώρες.

Οι δύο προσυνεδριακές συναντήσεις που θα διεξαχθούν στο ΑΠΘ εστιάζουν στα νέα πρότυπα και στη χρήση των δεδομένων των βιβλιοθηκών στον παγκόσμιο ιστό.
Πιο συγκεκριμένα:
• Στις 21 Αυγούστου, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με θέμα: «Resource Description and Access - RDA 2019»
• Στις 22 Αυγούστου, στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ θα διεξαχθεί η συνάντηση με θέμα: «Metadata specialists in the machine age».

Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν ως ομιλητές και ομιλήτριες προσωπικότητες της επιστήμης της Βιβλιοθηκονομίας και της Πληροφορικής με δυναμική παρουσία σε ερευνητικές προσπάθειες, αλλά και σε τεχνικές ομάδες εργασίας της IFLA, ενώ θα πάρουν μέρος και περισσότεροι από 200 επαγγελματίες του χώρου από 19 κράτη, δεδομένου ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ προάγεται η συνεργασία μεταξύ βιβλιοθηκών και άλλων φορέων,  όπως αρχείων, μουσείων, εκδοτικών οίκων κ.ά.