Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γερμανία φιγουράρει στην πλειοψηφία των σημερινών πρωτοσέλιδων. Ο τοπικός Τύπος Θεσσαλονίκης επιλέγει να ασχοληθεί με ένα έντομο που ζούσε στο αυτί γυναίκας από τη Θέρμη...


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ευχαριστώ τους Γερμανούς



Σύμφωνα με την εφημερίδα "το απαράδεκτο «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Γερμανούς, το οποίο θύμισε το «ευχαριστώ» του Σημίτη στους Αμερικανούς το 1996 για τα Ιμια, σημάδεψε την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο. Σαν να μην πέρασε ο ελληνικός λαός 10 τραγικά χρόνια στη μέγγενη των Μνημονίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένιωσε την ανάγκη να αρχίσει τις κοινές δηλώσεις του με την Ανγκελα Μέρκελ ευχαριστώντας τον γερμανικό λαό «για τη σταθερή κατανόησή του προς τον ελληνικό λαό όλα αυτά τα τελευταία 10 δύσκολα χρόνια»!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ώρα ΕΝΦΙΑ με εκπτώσεις



Η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Θέμα ωρών είναι πλέον π ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, που αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα και να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, με το σύνολο σχεδόν των ιδιοκτητών να πληρώνει για φέτος μικρότερο φόρο. Ειδικότερα, ο φετινός ενιαίος φόρος ιδιοκτητών ακινήτων θα είναι μειωμένος έως και 30%, ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας".


ΕΣΤΙΑ

’Εκκλησία υπέρ ΗΠΑ καί κατά Πούτιν γιά την Ουκρανία



Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "κρίσιμη απόφαση μέ σαφείς γεωπολιτικές προεκτάσεις φέρεται πώς έλαβε ό Αρχιεπίσκοπος 'Ιερώνυμος μετά διεργασίες αρκετών μηνών. Αποστέλλει εντός τών επομένων μηνών πρός τόν ηγέτη τής λεγομένης Σχισματικής Εκκλησίας τής Ουκρανίας κ. Έπιφάνιο τό λεγόμενον «ειρηνικό γράμμα», διά τοΰ οποίου αναγνωρίζει τό Αύτοκέφαλον τής νεοϊδρυθείσης Εκκλησίας".


Η ΑΥΓΗ 

Επιτελικές κουτοπονηριές



"Θύελλα για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τις σκηνές θεσμικού εκφυλισμού και κοινοβουλευτικού εκτροχιασμού Κατέθεσαν το νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης με εμβαλωματικές ρυθμίσεις άλλων οκτώ υπουργείων χωρίς υπογραφή αρμόδιου υπουργού! Προσπαθούν να το ψηφίσουν ως κατεπείγον χωρίς διαβούλευση", τονίζει η εφημερίδα.


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σφοδρή σύγκρουση για το "κατεπείγον"



Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που κατατέθηκε αργά τη νύχτα απηχεί -μάλλον λόγω της ώρας που επιλέχθηκε να κατατεθεί- κάποιες σκοτεινές διαθέσεις της κυβέρνησης για τα υπό ρύθμιση ζητήματα αρμοδιότητας πολλών υπουργείων. Μεταξύ αυτών και τα ζητήματα αντεγκληματικής πολιτικής και ιδίως αυτά των φυλακών. Φαίνεται δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εγκαταλείψει το αναμορφωτικό πρότυπο που κατά κανόνα ακολουθούν οι ευρωπαϊκές χώρες για τη μεταχείριση των κρατουμένων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης - Μέρκελ



"Συναντίληψη στα ζητήματα των επενδύσεων και του μεταναστευτικού κατεγράφη κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, χθες στο Βερολίνο. Συμφώνησαν στην εκπόνηση ενός «πράσινου επενδυτικού σχεδίου» για τη δεκαετία 2020-2030, ενώ εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 θα πραγματοποιηθεί κοινό επενδυτικό φόρουμ, το οποίο θα ανοίξουν ο ίδιος και η Γερμανίδα καγκελάριος. Για το μεταναστευτικό, η κ. Μέρκελ σημείωσε πως «και οι δυο μας στηρίζουμε τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας και χαίρομαι που ένα κεντρικό σημείο της δουλειάς της νέας κυβέρνησης είναι να εργαστεί ώστε αυτή η συμφωνία να πάρει σάρκα και οστά»", γράφει η εφημερίδα.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Με «ευελιξία» και καθήλωση μισθών θωρακίζουν την ανάπτυξη για τα κέρδη



Η εφημερίδα επισημαίνει: "Μειωμένος κατά 25 % ο μέσος μισθός στο σύνολο των εργαζομένων, σε σύγκριση με το 2011, παρά τα πανηγύρια για την ανάπτυξη ✓ Σχεδόν μηδενική η επίδραση στο μέσο μισθό από την περίφημη αύξηση του κατώτερου με τον νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου! ✓ Στα 400 ευρώ μεικτά ο μέσος μισθός στη μερική απασχόληση • Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τους μισθούς και την απασχόληση, που επεξεργάστηκε ο «Ριζοσπάστης», φανερώνουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα οι προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων μέσα από την ανάπτυξη για το κεφάλαιο και αποκαλύπτουν τον κάλπικο καβγά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το αν αυτή θα είναι «βιώσιμη» ή «δίκαιη»".


ΤΑ ΝΕΑ 

Ελάτε στην Ελλάδα για λιγότερο φόρο



Η εφημερίδα τονίζει: "Προσκλητήριο στους πλούσιους του κόσμου Φορολογικά κίνητρα για να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα Κίνητρα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην Ελλάδα για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις του εξωτερικού εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αύξηση των εσόδων με τη χρήση ευνοϊκών μοντέλων τα οποία έχουν αξιοποιήσει ήδη πολλές χώρες της ευρωζώνης".


ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ζωντανό έντομο ζούσε στο αυτί μιας γυναίκας στη Θέρμη



"Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Θέρμη, όταν μια γυναίκα ξύπνησε από το βραδινό της ύπνο επειδή άκουγε ένα... φτερούγισμα στο αφτί της. Τελικά, η πρωινή επίσκεψη στο γιατρό οδήγησε σε μια έκπληξη, εφόσον ο γιατρός βρήκε μέσα στο αυτί της άτυχης γυναίκας ένα ζωντανό έντομο", γράφει η εφημερίδα.


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

"Πράσινη" συμφωνία



"Τον οδικό χάρτη των κοινών ελληνογερμανικών επενδύσεων κυρίως στον τομέα της πράσινης ενέργειας συναποφάσισαν χθες στο Βερολίνο Μέρκελ και Μητσοτάκης, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να αλλάζει το ελληνικό αφήγημα και απορρίπτονχας την οικονομική καθήλωση να προσέρχεται με αυτοπεποίθηση στο κρίσιμο ραντεβού της Καγκελαρίας, επιφυλάσσοντας στη χώρα «καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη»", εξηγεί η εφημερίδα.


ESPRESSO

Πόκεμον έκαψε τους δολοφόνους



Όπως εξηγεί η εφημερίδα για υπόθεση ληστείας μετά φόνου, "από τις κάμερες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι δύο άνδρες διέφυγαν από την επιχείρηση χρησιμοποιώντας μια παλιά μοβ BMW. Σεσημασμένοι οι δύο δράστες, ενώ ένας από αυτούς ήταν πρώην συνάδελφος του θύματος. Κάνοντας ζουμ και στοπ καρέ στο υλικό των καμερών, εντόπισαν το γιαπωνέζικο καρτούν να κρέμεται στον καθρέφτη του οχήματος"!


KONTRA NEWS

Υποταγή στη Μέρκελ χωρίς ανταλλάγματα



Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "ο Κυριάκος Μηισοτάκης ο οποίος στο Βερολίνο μεταλλάχθηκε στην κυριολεξία και από υπέρμαχος των Μακεδονομάχων ανακάλυψε ότι τα ελαττώματα της Συμφωνίας των Πρεσπών μπορούν να αμβλυνθοΰν μέσα από τη συνολική ευρωπαϊκή προοπτική τους. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να θέσει στην Άνγκελα Μέρκελ το επίμαχο ζήτημα της μείωσης των πλεονασμάτων, το οποίο είχε κάνει σημαία προεκλογικά αλλά και τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης".


STAR PRESS
Νεκρή 34χρονη σε τελετή



"Φρίκη προκολεί η είδηση ότι 34χρονη στην Κύπρο πήγε σε μέντιουμ, ήπιε το «μαγικό φίλτρο» και πέθανε", γράφει η εφημερίδα.