Κλειστό παραμένει και σήμερα το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, το Σέιχ Σου, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών.


Η ΠΚΜ αποφάσισε χθες την απαγόρευση της κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στο τμήμα του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης (Σειχ-Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη, ως την Τρίτη 13.08.2019 και ώρα 07:30πμ.

Έχουν ορισθεί 16 σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου, ως εξής:

Από την ΕΛ.ΑΣ:

-Στην διασταύρωση της οδού Ελαιώνων με την 17η Νοεμβρίου, πλησίον του υδροστομίου (η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους
της περιοχής)
-Έμπροσθεν του αναψυκτήριου «Λόφος» με απαγόρευση της εισόδου εντός του περιαστικού
-Στην συμβολή των οδών Εμμανουήλ Παππά (Ασβεστοχώρι) με την δασική οδό Φιλίππειο-Εξοχή
-Στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (έξοδο προς χωριό Εξοχή)
-Στην διασταύρωση Εξοχής (έξοδο χωριού) προς Ξενοδοχείο «Φιλίππειο»

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία:

-Στην συμβολή της οδού Ανθέων με το δρόμο προς Φιλίππειο-Εξοχή στο Επταπύργιο, έμπροσθεν γηπέδου Κεραυνού (η είσο-
δος θα επιτρέπεται μόνο στους πολίτες που κατευθύνονται στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο»)
-Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται επί της οδού Νεαπόλεως-Ρετζικίου, αμέσως μετά τον κόμβο Κ6 Νεαπόλεως της Περιφερειακής οδού και δεξιά (πρώην Πορσελάνα)
-Θέατρο Δάσους
-Στην είσοδο του δασικού δρόμου παραπλεύρως του Π.Κ. Κέδρινου Λόφου (Λυόμενο)
-Επί της αερογέφυρας της περιφερειακής οδού στην προέκταση της οδού Χρ.Περραιβού προς το δάσος, στην Άνω Τούμπα

Πλαστικά εμπόδια, που απαγορεύουν την είσοδο έχουν τοποθετηθεί:

-Στην είσοδο του δασικού δρόμου προς τον Λόφο Αντωνιάδη έξοδος κόμβου Νεάπολης (100 μ. μετά το φανάρι του κόμβου με κατεύθυνση ανατολικά στην περιφερειακή)
-Στο δασικό δρόμο που βρίσκεται δεξιά στην έξοδο της αερογέφυρας Κατσιμίδου (προς τα δυτικά) προς την περιφερειακή οδό στον κόμβο Κ8 Τριανδρίας
-Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται στην προέκταση της οδού Διαγόρα στο Κρυονέρι Άνω Τούμπα, πάνω από την περιφερειακή οδό, προς το χώρο αναψυχής
-Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται 200 μέτρα πριν τον κόμβο Τούμπας επί της Περιφερειακής οδού, με κατεύθυνση από Ανατολικά προς Δυτικά
-Πλησίον της εισόδου της Κλινικής ‘’Άγιος Λουκάς’’
-Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται έναντι στρατοπέδου «Παπαπασχάλη» στο Πανόραμα

Αστυνομικοί και πυροσβέστες θα απομακρύνουν όσους βρίσκουν μέσα στο δάσος, εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία του Περιαστικού Δάσους Θεσ/νίκης, κατόπιν έγκρισης της Δ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης.

Επίσης θα καταγράφουν τις πινακίδες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

Στα μέτρα συμμετέχουν, ακόμη, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης με δικό του περίπολο που ελέγχει οχήματα και οδηγούς μέσα στο περιαστικό δάσος, οι Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.