Τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θ. Καράογλου, ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρ. Μανδρίνος για το πρόβλημα με το Airbnb και τις άλλες παρόμοιες ιντερνετικές πλατφόρμες.


Ο κ. Μανδρίνος, σε συνάντηση που είχε, σήμερα, με τον κ. Καράογλου, έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται οι ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης από καταλύματα που έχουν άδεια ενοικιαζόμενων δωματίων και παρουσιάζονται ως τέτοια στο διαδίκτυο.

Συζήτησαν, ακόμη, για τους τρόπους τόνωσης της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης, την περαιτέρω προβολή της πόλης με σκοπό τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της και τις επενδυτικές δυνατότητες στην ξενοδοχειακή αγορά της. Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι ο τουρισμός έχει τη δυναμική να αποτελέσει αιχμή του δόρατος του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας. "Υγιής τουρισμός σημαίνει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας" τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη πως η τόνωση της τουριστικής κίνησης στο σύνολο της χώρας αποτελεί "εθνική υπόθεση", ενώ ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του πλάνου δράσεων που επεξεργάζεται το Υφυπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη, για τη δωδεκάμηνη ισόρροπη και ισότιμη τουριστική ανάπτυξη κάθε τοπικής κοινωνίας της Βόρειας Ελλάδας.