Ποινή φυλάκισης και σωφρονιστικά μέτρα για τον ξυλοδαρμό ενός 18χρονου επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε πέντε ασυνόδευτους πρόσφυγες που διαμένουν στην Δομή Φιλοξενίας στην Αιανή.


Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή έναν 18χρονο πρόσφυγα που κατά την τέλεση του αδικήματος είχε μόλις ενηλικιωθεί ενώ για τους τρεις ανήλικους συγκατηγορούμενούς του αποφάσισε σωφρονιστικά μέτρα και να αναλάβει την εποπτεία τους ο Επιμελητής Ανηλίκων Κοζάνης.
Το δικαστήριο μετά και την πρόταση της εισαγγελέως δέχθηκε οι κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι αντί για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, μόνο γι αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του 18χρονου και έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών, τον πέμπτο απ τους ανήλικους κατηγορούμενους. 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα μεσάνυχτα της 15ης Ιουνίου 2019 κι ενώ στην πλατεία ήταν σε εξέλιξη το τοπικό πανηγύρι του χωριού, μια παρέα ασυνόδευτων προσφύγων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας Αιανής μετά από λογομαχία ήρθαν στα χέρια με παρέα νεαρών του χωριού, με αποτέλεσμα ένας 18 άχρονος να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κοζάνης.
Για την ίδια υπόθεση και σε συνέχεια του επεισοδίου βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για ομάδα κατοίκων του χωριού που κινήθηκαν σε βάρος των προσφύγων και εργαζομένων στη Δομή Φιλοξενίας.