Πάνω από 128 τόνοι λαθραίου κατεργασμένου, ακατέργαστου και αποσπασμάτων καπνού κατασχέθηκαν κατά την εξάρθρωση σπείρας (συνελήφθησαν δέκα μέλη της), που αποθήκευε, επεξεργαζόταν και τυποποιούσε λαθραία καπνικά προϊόντα στη χώρα μας.


Η αστυνομία εκτιμά, μάλιστα, ότι οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο από την καταμέτρηση μόνο του κατεργασμένου καπνού και των παρασκευασμένων τσιγάρων, ξεπερνούν τα 5.500.000 ευρώ.

Μάλιστα, το κύκλωμα διέθετε όλα τα μηχανήματα για την τυποποίηση και συσκευασία των τσιγάρων, αλλά ακόμη και… κλαρκ για να φορτώνει τις κούτες στις νταλίκες!

Σύμφωνα με το διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, μεγάλες ποσότητες του λαθραίου καπνού, αφού συσκευάζονταν σε κούτες τσιγάρων, έφευγε για το εξωτερικό.

Μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε Ελευσίνα και Καλλιθέα Αττικής, στο Κάστρο Βοιωτίας και στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Στην επιχείρηση εξάρθρωσης της σπείρας πήραν μέρος αστυνομικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ). Συνελήφθησαν δέκα άτομα, μέλη της οργάνωσης, ενώ σε τρεις αποθήκες βρέθηκαν, εκτός του λαθραίου καπνού, πλήρης μηχανολογικός εξοπλισμός κατάλληλος για την επεξεργασία καπνού και την τυποποίηση τσιγάρων.

Σε βάρος των δέκα συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και λαθρεμπορία κακουργηματικής μορφής κατά παράβαση διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων 3 Έλληνες και 1 αλλοδαπός.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή