Γραφεία στο Μακεδονία Παλάς αποκτά ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN στη Βόρεια Ελλάδα.


Το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας γραφείων και στούντιο στο κέντρο της πόλης, λίγους μήνες πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας.

Το OPEN θα είναι το μοναδικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας με πλήρως εξοπλισμένα γραφεία και ένα υπερσύγχρονο τηλεοπτικό στούντιο στη Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη διέθετε πλήρως εξοπλισμένα γραφεία και στούντιο και ο Αντέννα. Με τα χρόνια, όμως, το ενδιαφέρον των καναλιών για τη Θεσσαλονίκη έφθινε και τα γραφεία των τηλεοπτικών σταθμών στη Θεσσαλονίκη αποψιλώθηκαν.

Τα νέα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πόλης, στον 9ο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου με θέα την παραλία της Θεσσαλονίκης και τον εμβληματικό Λευκό Πύργο. Οι νέες εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού θα περιλαμβάνουν γραφεία για τους δημοσιογράφους του OPEN και του ΕΘΝΟΥΣ στη βόρεια Ελλάδα και τηλεοπτικό στούντιο, εξοπλισμένο με μηχανήματα κορυφαίας τεχνολογίας, το οποίο παρουσιάζει μια μεγάλη καινοτομία:

Το OPEN θα είναι το πρώτο κανάλι στην Ελλάδα που θα χρησιμοποιήσει προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό με ρομποτικές κάμερες, ο οποίος θα επιτρέπει remote χειρισμό. Τις κάμερες και τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό του στούντιο θα ελέγχουν και θα χειρίζονται τεχνικοί από τα κεντρικά γραφεία του OPEN στην Παιανία.

Τα γραφεία και το στούντιο θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, δίνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ένα συγκριτικό πλεονέκτημα την περίοδο της ΔΕΘ, όταν η καρδιά των πολιτικών και επιχειρηματικών εξελίξεων θα χτυπά στη Θεσσαλονίκη.