Ιδιαίτερα καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες για τη σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 07:39, 31 χλμ νότια νοτιανατολικά του Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.


Σύμφωνα με πληροφορίες η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη. Δεν έχουν αναφερθεί, όμως, ζημιές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου στο Facebook, "η εστία βρίσκεται σε σημαντικό βάθος, γυρω στα 70 χλμ, δλδ σεισμός ενδιάμεσου βάθους. Αισθητός σε όλη την Κρήτη. Οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους συνήθως δεν έχουν μετασεισμούς ή έχουν λίγους".

Δείτε την ανάρτηση:


Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας πρόκειται για σεισμό ενδιαμέσου βάθους, που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, αλλά που, λόγω ακριβώς του εστιακού του βάθους (που είναι πάνω από 70 χιλιόμετρα), "δε θα έχουμε να κάνουμε με μετασεισμική δραστηριότητα. Σεισμοί μεγάλου εστιακού βάθους έχουν εφ' άπαξ σεισμική δραστηριότητα".

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κάθε ενδεχόμενο, μετά τη σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης.

 «Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.