Ο διευθυντής επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αλέξανδρος Λιάμος, δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο θεσσαλονίκης ότι, οι διασώστες του Γραφείου της Ομάδας στα Νέα Μουδανιά και τη Φούρκα βρέθηκαν
από την πρώτη ώρα στον τόπο της καταστροφής και συνέδραμαν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας στο έργο τους. Επίσης, από τη Θεσσαλονίκη, μετέβη στην περιοχή 15μελές κλιμάκιο, με γιατρούς, για να συνδράμει στο ΕΚΑΒ.
Ο κ. Λιάμος περιέγραψε εικόνες βιβλικής καταστροφής. “Όταν οδηγούσα στον κεντρικό δρόμο των Νέων Πλαγίων, οδηγούσα πάνω σε μπάζα και κλαδιά δένδρων”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μετά τις εικόνες που είχε δει στο τσουνάμι της Ινδονησίας, αυτές ήταν οι χειρότερες που αντίκρισε σε αποστολή της Ομάδας Διάσωσης. “Ήταν ασύλληπτες οι εικόνες της καταστροφής, ειδικά στα οδικά δίκτυα”, κατέληξε.
H φωτογραφία είναι από τις έρευνες που γίνονταν το πρωί, για τον αγνοούμενο ψαρά, που, τελικά, βρέθηκε νεκρός και προέρχεται από το λογαριασμό της ΕΟΔ στο Facebook.