Η συζήτηση του ισολογισμού του δήμου Θεσσαλονίκης λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία της διοίκησης Μπουτάρη έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και αποτελεί αφορμή για "πόλεμο" δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ
της νυν διοίκησης και αυτής που θα αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη κόντρα έγινε χθες, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοικτής Πόλης, Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος, όμως, έχει εκλεγεί με την παράταξη "Ναι στη Θεσσαλονίκη" του Κωνσταντίνου Ζέρβα που θα είναι ο επόμενος δήμαρχος, αντέδρασε έντονα.

«Επιθυμία της νέας διοίκησης και του νέου δημάρχου είναι να μην γίνει η συνεδρίαση αυτή» ανέφερε ο Γιώργος Αβαρλής.

H επιθυμία του, όμως, δεν εισακούσθηκε. Μάλιστα, σήμερα, η διοίκηση Μπουτάρη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία η απόφαση χαρακτηρίζεται "απολύτως δικαιολογημένη, νόμιμη, ηθική και δεοντολογική", με το επιχείρημα ότι ο ισολογισμός του 2018 είναι σχεδόν έτοιμος, ενώ οι Ορκωτοί Λογιστές έχουν όλο τον χρόνο για ενδελεχή και εμπεριστατωμένο έλεγχο.

Η διοίκηση Μπουτάρη επικαλείται την ισχύουσα νομοθεσία, που φέρει ως καταληκτική ημερομηνία για την συζήτηση και έγκριση του ετήσιου Ισολογισμού από την Οικονομική Επιτροπή την 31η Ιουλίου εκάστου έτους, ενώ από το Δημοτικό Συμβούλιο, το αργότερο δύο μήνες μετά την Οικονομική Επιτροπή (δηλαδή, εν προκειμένω, έως 30/09/2019). "Κατά συνέπεια, τα όσα λέγονται περί συζήτησης του Ισολογισμού του 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου 2019 δεν ευσταθούν", υποστηρίζει η διοίκηση.

Πώς να μην έρθουν στη μνήμη του καθενός ρήσεις περί νομίμου και περί ηθικού...