Δίνουν και παίρνουν οι κλοπές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φαίνεται, όμως, ότι η Αστυνομία αργεί, αλλά,,, τιμωρεί. Έτσι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν πολυάριθμες περιπτώσεων κλοπών που έγιναν μέσα στο 2018.


Σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος έντεκα ατόμων. Αναλυτικά:

Κατά 47χρονου Έλληνα, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2018 αφαίρεσε από κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών δύο πανάκριβα κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Τα πούλησε σε τρεις Έλληνες, ηλικίας 39, 42 και 41 ετών για μια χούφτα ευρώ και αυτοί τα μεταπώλησαν. Σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος τους, για κλεπταποδοχή.
Κατά 34χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2018 μέσα σε λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ., έκλεψε το πορτοφόλι 67χρονης που περιείχε, μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό και κάρτα τραπέζης με την οποία πραγματοποίησε συναλλαγές σε καταστήματα.
Κατά 40χρονου αλλοδαπού, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2018 έκλεψε το πορτοφόλι ηλικιωμένου επιβάτη λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ.,
Κατά 26χρονου αλλοδαπού, καθώς το Μάιο του 2018 έκλεψε από ιατρείο τσάντα και πορτοφόλι δύο εργαζομένων.
Κατά δύο αλλοδαπών ηλικίας 18 και 24 ετών, οι οποίοι το Δεκέμβριο του 2018 έκλεψαν από 49χρονη το κινητό της τηλέφωνο.
Κατά 20χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2018 εισέβαλε σε καφετέρια κι έκλεψε την τσάντα 28χρονης,που περιείχε χρηματικό ποσό, έγγραφα και κάρτα τραπέζης με την οποία πραγματοποίησε συναλλαγές.  Ο ίδιος, τέλη Δεκεμβρίου του 2018 μπήκε στην ίδια καφετέραι, μαζί με συνομήλικο συνεργό του, κι έκλεψαν από 21χρονη την τσάντα της.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.