Επιχείρηση - σκούπα πραγματοποίησε, χθες βράδυ, η αστυνομία, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης.


Αφορμή στάθηκε η αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες, μεταξύ Πακιστανών, για το ποια ομάδα θα προσφέρει προστασία σε... ψιλικατζίδικο της περιοχής!

Χθες, από τις 7 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα ελέγχθηκαν 160 αλλοδαποί που παρεπιδημούσαν στην περιοχή του Σταθμού. Από αυτούς, συνελήφθησαν 61 επειδή δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα. Άλλοι 22 προσήχθησαν ως ύποπτοι.

Σήμερα όλοι αυτοί οδηγούνται στον εισαγγελέα. Ποια θα είναι, όμως, η τύχη τους; Συνδικαλιστές αστυνομικοί μας είπαν ότι "η μεγάλη πλειοψηφία από τους συλληφθέντες θα επιστρέψουν στο δρόμο. Δεν προβλέπεται κάποια ποινή κράτησης για όσους δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, ούτε ισχύει η απέλαση για όλους κι έτσι θα επιστρέψουν στην περιοχή. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι, γι αυτό και συνεχίζουν τη δράση τους, με το αίσθημα της ατιμωρησίας να τους οδηγεί σε παράνομες πράξεις".

Προσθέτουν ότι ποινική τιμωρία θα υπάρξει για όσους αποδειχτεί ότι ενέχονται στο αιματηρό περιστατικό με θύματα δύο Πακιστανούς, κάτι που δε φαίνεται να ισχύει για κάποιον από τους χθεσινούς συλληφθέντες.

"Χρειάζεται πολιτική θέληση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Προς το παρόν, το μόνο που έγινε ήταν μετά τους καθημερινούς ελέγχους και εφόδους στην περιοχή της Ροτόντας, τα παραβατικά άτομα να μετακινηθούν στην περιοχή του Σταθμού. Εμείς θα συνεχίσουμε τις εφόδους και τις επιχειρήσεις και εκεί. Το αποτέλεσμα θα είναι τα παραβατικά άτομα να μετακινηθούν κάπου αλλού, μέσα στην πόλη", τονίζουν.

Οι ίδιοι, πάντως, αρνούνται το χαρακτηρισμό "γκετοποίηση" περιοχών της Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως υπογραμμίζουν "στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν περιοχές στις οποίες να μην  μπορεί να μπει η αστυνομία", εκτός του κάμπους του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, όπου ισχύει το άσυλο.