Βαρουφάκης κατά... Γάλλου αστυνομικού! - VideoΣε επεισόδιο με Γάλλο αστυνομικό ενεπλάκη ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και επικεφαλής του ΜεΡΑ25.


Κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού, φέρεται να έσπρωξε τον αστυνομικό, ενώ μέρος του επεισοδίου καταγράφηκε από κάμερες κινητών τηλεφώνων.

Ένας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό δήλωσε ότι επιθυμεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του για εξύβριση.

Το περιστατικό έγινε κατά τον έλεγχο, από την αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) επιβατών πτήσης της Aegean Airlines, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Ο έλεγχος γινόταν στους επιβάτες που δεν είχαν επιβιβαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, επεσήμανε πηγή που έχει γνώση του συμβάντος. «Ένα άτομο έσπρωξε τους αστυνομικούς και κρατήθηκε. Στη συνέχεια εκνευρίστηκε και άρχισε να μιλά άσχημα και να έχει απειλητική συμπεριφορά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο κ. Βαρουφάκης ταξίδευε με «κανονικό διαβατήριο», το οποίο και έλεγξε ο αστυνομικός.

Βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας La Nueva Espagna δείχνει τον κ. Βαρουφάκη να ζητεί από τον αστυνομικό στα αγγλικά να μιλήσει με τον προϊστάμενό του. Όπως κατήγγειλε ο πρώην υπουργός «ο αστυνομικός έπιανε πολύ χώρο» και γι’ αυτό τον λόγο τον έσπρωξε.

Τελικά ο κ. Βαρουφάκης μπόρεσε να πάρει το διαβατήριό του και να αποχωρήσει, μετά από κράτηση λίγων λεπτών.

Δείτε το βίντεο:

Ο διάλογος (ή, μήπως... μονόλογος) έχει ως εξής:

Βαρουφάκης: Ντροπιάζεις το γαλλικό έθνος.

- Αστυνομικός: Καθόλου, καθόλου…

- Βαρουφάκης: Είσαι βίαιος και είσαι αναιδής και θέλω να μιλήσω στον προϊστάμενό σου το καταλαβαίνεις;

- Αστυνομικός: Μετά..

- Βαρουφάκης: Όχι μετά. Τώρα! Θα πρέπει να με μετακινήσεις βίαια. Και δε σού ξαναμιλάω! Κάποιος άλλος πρέπει να έρθει να μού μιλήσει, όχι εσύ! Εσύ είσαι προβληματικό μέλος της αστυνομίας, ντροπή για το έθνος σου.

- Αστυνομικός: Οkay.

- Bαρουφάκης: Φέρε κάποιον άλλον εδώ… Μπλόκαρες το δρόμο μου και άρχισες να με σπρώχνεις.

- (Τρίτο άτομο) Γιατί δεν μπορείτε να φύγετε;

- Βαρουφάκης: Δε με αφήνει!  Θα κάνω ό,τι θέλω, θα πηγαίνω πάνω - κάτω... Αν θέλεις μπορείς να με σταματήσεις. Σε προκαλώ!

«Ανεγκέφαλη καταστολή»

Για «ανεγκέφαλη καταστολή που καραδοκεί εκεί που δεν το περιμένεις» κάνει λόγο σε tweet του ο ίδιος ο «πρωταγωνιστής του επεισοδίου» Γιάνης Βαρουφάκης.


Σχόλια