Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, ώστε να ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα, απηύθυνε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Ο κ. Ζέρβας έκανε δηλώσεις κατά την επίσκεψή του σήμερα το μεσημέρι στο περίπτερο 5 της Helexpo-ΔΕΘ, εκεί όπου φυλάσσεται το εκλογικό υλικό και γίνονται οι αναγκαίες προετοιμασίες από πλευράς δήμου για την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

“Είναι τόσο σημαντική αυτή η εκλογική διαδικασία, που πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Εγώ θλίβομαι με αυτά τα τόσο χαμηλά ποσοστά συμμετοχής. Γνωρίζω καλά ότι είμαστε στις 7 Ιουλίου, γνωρίζω ότι έχουμε καύσωνα, αλλά το να ψηφίζεις είναι το υπέρτατο δικαίωμα στη δημοκρατία και δεν πρέπει να το απεμπολήσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας όπως αναφέρει το fm100.gr.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας διαπίστωσε ότι ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης είναι καθ’ όλα έτοιμος για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης έχουν συσταθεί 495 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων 43 θα λειτουργήσουν στο κτίριο του “Ευκλείδη”, αποκλειστικά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όσοι ψηφίζουν με το καθεστώς του ετεροδημότη. Η μεταφορά του εκλογικού υλικού από το περίπτερο 5 της Helexpo - ΔΕΘ προς τα εκλογικά τμήματα θα γίνει αύριο το πρωί.

Ο κ. Ζέρβας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή 7 Ιουλίου και ώρα 12:00 στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (Ικτίνου 5) όπου στεγάζεται το 74o Εκλογικό Τμήμα.