Ποιοι εκλέγονται σε Α και Β ΘεσσαλονίκηςΧωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ως προς τους... γνωστούς βουλευτές, εξελίχθηκε η σταυροδοσία στην Α και Β Θεσσαλονίκης, για όλα τα κόμματα -ίσως εκτός του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Θεσσαλονίκης.


Σε γενικές γραμμές οι εκλεγμένοι... επανεκλέχθηκαν, με μικρές ανακατατάξεις στη σειρά.

Όσον αφορά τους νέους εκλεγμένους, στην Α Θεσσαλονίκης αίσθηση προκαλεί η εκλογή των Δ. Κούβελα και Άννας Ευθυμίου με τη ΝΔ, η πολύ καλή πορεία του Κυριάκου Κυριάκου με το ΚΙΝΑΛ και η εκλογή άλλου ενός δημοσιογράφου (του Χ. Γιαννούλη) με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Β Θεσσαλονίκης αξιοσημείωτη είναι η εκλογή της Δώρας Αυγέρη, με τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, σε βάρος του διατελέσαντος και υφυπουργού Δ. Μάρδα.

Να σημειωθεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο ποιοι εκλέγονται από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, καθώς οι επικεφαλής Δ. Κουτσούμπας και Γ. Βαρουφάκης είχαν επιλέξει την Α Θεσσαλονίκης. Στην περίπτωση που δεν κρατήσουν την έδρα, εκλέγονται οι πρώτοι επιλαχόντες.

Δείτε τον πίνακα με τις ψήφους στην Α Θεσσαλονίκης:Και τον πίνακα με τις ψήφους στη Β Θεσσαλονίκης:Φυσικά αυτά δεν είναι τα τελικά αποτελέσματα, καθώς υπολείπονται από δύο εκλογικά τμήματα. Οι διαφορές, όμως, είναι τέτοιες που όλα δείχνουν ότι δεν αλλάζουν.

Σχόλια