Ευχάριστα και δημιουργικά περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές 1500 περίπου παιδιά  που συμμετέχουν στα θερινά προγράμματα του δήμου Θέρμης.

Με στόχο τη δημιουργική διέξοδο και την απασχόληση των παιδιών, που δεν έχουν τη δυνατότητα των διακοπών μετά το κλείσιμο των σχολείων, αλλά και τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονιών, η ΔΕΠΠΑΘ και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Θέρμης υλοποιούν ένα  πρόγραμμα “καλοκαιρινών διακοπών στην πόλη” που εκτείνεται σε όλο το δήμο θέρμης.
Πάνω από 860 παιδιά απόλαυσαν τα θαλάσσια μπάνια τους με την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής, παρουσία ναυαγοσώστη και γιατρού σε κοντινές παραλίες με το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα” της ΔΕΠΠΑΘ. Τις ημέρες της
Στα προγράμματα καλοκαιρινής φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης συμμετείχαν 550 περίπου παιδιά . Σήμερα ολοκληρώνονται τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και καλοκαιρινής φύλαξης τα προγράμματα που διοργάνωσαν φέτος τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής στο Ν.Ρύσιο, τον Τρίλοφο και τα Βασιλικά, ενώ στη Θέρμη  το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι την 31 Αυγούστου 2019.
Επίσης, σήμερα ολοκληρώνονται και τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που υλοποίησε η ΔΕΠΠΑΘ στο Τριάδι, τη Ν.Ραιδεστό, το Ν.Ρύσιο και τον Τρίλοφο.
Για άλλη μια χρονιά, φέτος,  τα παιδιά ήρθαν ακόμη περισσότερο σε επαφή με το καλό παιδικό βιβλίο, μέσα από τις δράσεις φιλαναγνωσίας  και εξερεύνησης “Για Φαντάσου” που διοργανώνει η ΔΕΠΠΑΘ μέσω της δημοτικής βιβλιοθήκης σε όλο το δήμο Θέρμης.
Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί έξι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν 95 παιδιά. Το πρόγραμμα που έχει σταματήσει για τρεις εβδομάδες και θα συνεχιστεί από τις 19 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.
Από τις 26 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου τα παιδιά με αναπηρία πηγαίνουν κατασκήνωση με τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής.  Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε παραθαλάσσια παιδική κατασκήνωση, πιστοποιημένη για ΑΜΕΑ.
Γι όμορφα απογεύματα και βράδια φροντίζει πάντα το Cine Θερμαΐς με τις προβολές του και η ΔΕΠΠΑΘ με τις δεκάδες εκδηλώσεις ειδικά για τος μικρούς μας φίλους σε όλους τους οικισμούς του δήμου.

Πηγή