Tραγωδία στη Χαλκιδική έξι νεκροί από τη θεομηνία ανυπολόγιστες οι καταστροφές.

Φονική κακοκαιρία  στη Χαλκιδική. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους δυο παιδιά. Όλοι ήταν τουρίστες που έκαναν διακοπές στην περιοχή. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της αδιανόητης καταστροφής. Σοκάρει η μαρτυρία για την 54χρονη Ρουμάνα που σκοτώθηκε μαζί με το παιδί της σε ταβέρνα. Σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Έξι νεκροί. Σχεδόν 100 τραυματίες. Ανυπολόγιστες καταστροφές.
Έξι νεκροί, ανάμεσά τους δυο παιδιάδεκάδες τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χειμάρρους: αυτός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν βράδυ τη Χαλκιδική.

Μια θεομηνία που κράτησε μόλις λίγα λεπτά, στέρησε τη ζωή από έξι ανθρώπους, κατέστρεψε σπίτια και περιουσίες, άφησε εκατοντάδες σε απόγνωση.
Αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή της Ποτίδαιας ανέφεραν ότι το ισχυρότατο μπουρίνι κράτησε μόλις δέκα λεπτά. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και όσοι ήταν σε ανοιχτό χώρο δεν είχαν το χρόνο για να προστατευτούν.

Οι ισχυροί άνεμοι γκρέμισαν μπαλκόνια και προσόψεις κτιρίων. Μετακίνησαν αυτοκίνητα και διέλυσαν λυόμενες κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο. Αρκετοί δρόμοι αποκλείστηκαν από πτώσεις δέντρων. Η Πυροσβεστική 450 τηλεφωνήματα και κλιμάκια της προχώρησαν στην κοπή και απομάκρυνση 90 δέντρων.