Το είδαμε κι αυτό! Ιερωμένος, με τα ράσα, να ορμά σε ιδιοκτήτρια ενός μαλτέζ, για να το αρπάξει από τα χέρια της και να ... πετάξει "το κοπρόσκυλο", όπως φώναζε, έξω από τον περίβολο του Ιερού Ναού!


Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στη Χαλκιδική. Η ιδιοκτήτρια του μαλτέζ πήγε με το σκυλάκι της να ανάψει ένα κερί, ενόψει της σημερινής μεγάλης χριστιανικής γιορτής, όμως, φαίνεται πως κάτι τέτοιο... απαγορεύεται! Ο ιερωμένος -όπως διευκρινίστηκε δεν είναι ο εφημέριος του ναού, αλλά άλλος ιερέας από γειτονική ενορία που είχε βρεθεί εκεί για να βοηθήσει ενόψει της εορτής- βγήκε έξαλλος κατά πάνω της με σκοπό να... διώξει από το ναό τον σκύλο!

Μάλιστα, στην προσπάθειά του βρήκε αρρωγό έναν... πιστό, ο οποίος προσπάθησε να αρπάξει το σκυλί και να το πετάξει από τον μαντρότοιχο, ύψους πέντε μέτρων!

Φυσικά η ιδιοκτήτρια του συμπαθέστατου μαλτέζ κάλεσε την αστυνομία, όμως, εκεί άρχισαν τα... γραφειοκρατικά προβλήματα: Πρώτον, ο "πιστός " είχε γίνει... μπουχός. Δεύτερον, όπως ενημέρωσαν την ιδιοκτήτρια του σκύλου, η αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία στο... πλήρωμα της εκκλησίας! Κάλεσαν, δε, την ιδιοκτήτρια, αφού δεν ήταν δυνατό να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, να καταθέσει, σήμερα, μήνυση.

Το περιστατικό κοινοποίησε η ιδιοκτήτρια του μαλτέζ, Σύλβια Βασιλική Δραγώτα, με ανάρτησή της στο Facebook, την οποία μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/groups/110337519032640/permalink/2354366597963043/

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο