Την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Προξένου της Ιταλίας την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε η "Ομάδα μεσημβρινών εμπρηστών Mauricio Morales".


Η ομάδα έστειλε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του thestival.gr. Σε αυτό τονίζει:

"Για εμάς η αλληλεγγύη είναι δεδομένη με συντρόφους/σες που μάχονται με όλο τους το είναι τον κάθε λογής εξουσιαστή, φασίστα ή καταπιεστή. Με κινητήριο δύναμη την οργή μας και μέσο την φλόγα που καίει μέσα μας προχωρήσαμε στον εμπρησμό του προσωπικού αυτοκινήτου του Ιταλού πρόξενου Χρήστου Σαραντόπουλου την Πέμπτη 20/6 στην περιοχή της Τούμπας πλησίον του ιταλικού προξενείου. Επιλέξαμε να δράσουμε μέρα-μεσημέρι σε μια περιοχή που φυλάσσεται από μόνιμες σταθερές και διερχόμενες δυνάμεις (φυλάκιο μπάτσων του προξενείου της Ρουμανίας στα 20 μέτρα, Διας έξω από το Θεαγένειο νοσοκομείο), αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τα "κενά ασφαλείας" αυτής της κοινωνίας ελέγχου που προσπαθούν να επιβάλλουν.

Τα χαμηλής ισχύος μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν τέτοια ώστε να επέρχονταν η επιθυμούμενη ζημιά, χωρίς ωστόσο να κινδύνευε η ακεραιότητα του όποιου τυχαίου διερχόμενου περαστικού, καθώς λογικές παράπλευρων απωλειών απέχουν κατά πολύ από την νοοτροπία μας.

Σε περίπτωση που οι συντρόφισσες/οι πάθουν το οτιδήποτε μέσα σε αυτόν τον αγώνα που δίνουν με ανάχωμα τα ίδια τους τα κορμιά, θα επιστρέψουμε και αυτή τη φορά δεν θα περιοριστούμε σε υλικές ζημιές του όποιου υπεύθυνου-απεσταλμένου του ιταλικού κράτους".