Συνελήφθη 22χρονος Σύριος επειδή μετέφερε με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο οκτώ Σύριους και Αιγύπτιους, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικους, οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μάλιστα, ο 22χρονος, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, που είχαν στήσει μπλόκο στον κόμβο Προφήτη Λαγκαδά, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, του έκαναν σήμα να σταματήσει, πάτησε γκάζι για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη ως το χωριό Βασιλούδι, όπου, ο 22χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και καρφώθηκε σε σιδερένια πόρτα περίφραξης ιδιωτικής εταιρίας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση, απείθεια, κλοπή και πλαστογραφία και οδηγείται στον εισαγγελέα.
Όπως διαπιστώθηκε, οι πινακίδες Ρουμανίας του αυτοκινήτου, που είχε κλαπεί πριν μέρες από τη Γλυφάδα, ήταν πλαστές κι είχαν τοποθετηθεί πάνω από τις πραγματικές ελληνικές.