Πέντε ραντεβού θα έχει μέσα στην ημέρα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε μια προσπάθεια δημιουργίας διοίκησης που θα αναλάβει, απ’ την 1η Σεπτεμβρίου, το δήμο.

Ήδη έγιναν οι συναντήσεις με τους Μιχάλη Τρεμόπουλο και Σωτήρη Ζαριανόπουλο και το απόγευμα θα συναντηθεί με Γιώργο Ρακκά, Παναγιώτη Ψωμιάδη και Γιώργο Ορφανό. Αύριο θα γίνει η συνάντηση με την Κατερίνα Νοτοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της απλής αναλογικής, η διοικούσα παράταξη διαθέτει μόλις 7 συμβούλους, σε σύνολο 49.
Χθες έγιναν οι επαφές με Νίκο Ταχιάο και Σπύρο Βούγια.
Η συνάντηση με τον κ. Ταχιάο διήρκεσε 30 λεπτά και, σύμφωνα με τους συνεργάτες του νέου δημάρχου, έγινε σε πολύ καλό   κλίμα κι είχε το χαρακτήρα μιας πρώτης διερευνητικής επαφής. Σύμφωνα, δε, με συνεργάτες του κ. Ταχιάου, από την παράταξη Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία για να διοικηθεί ο δήμος αντιμετωπίζεται θετικά.
Ακολούθησε το ραντεβού με τον Σπύρο Βούγια. Η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνον σε τυχόν πρόσωπα για συνεργασία, αλλά πέρασε και σε άλλα θέματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών και, την Πέμπτη το βράδυ, στη συνέλευση της παράταξης του κ. Βούγια “ΠολΗχρωμη Θεσσαλονίκη”, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Ο Σπύρος Βούγιας φέρεται να αναλαμβάνει τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ ρόλο φαίνεται να παίρνουν και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, Ανδρέας Κουράκης και Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.
Στο επιτελείο του Κωνσταντίνου Ζέρβα περιμένουν και τις νομοθετικές παρεμβάσεις της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αυτοδιοίκηση. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για αλλαγές στον Κλεισθένη, ώστε, παρά την απλή αναλογική, να διοικηθούν οι δήμοι.