«Η ψήφος εμπιστοσύνης που μας έδωσαν οι αγορές είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μια έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, επιστρέφοντας σε μια καθημερινότητα που δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν».


Αυτό τονίζει ο φυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφορικά με την επιτυχία της πρόσφατης έκδοσης επταετούς ομολόγου. Επισημαίνει ότι οι προσφορές ξεπέρασαν τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας την έκδοση κατά 5 φορές, με το Δημόσιο να αντλεί 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. κι ότι το επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 1,9% που είναι το χαμηλότερο που έχουμε δανειστεί ποτέ μετά την ένταξή μας στην Ευρωζώνη.

Όσον αφορά το περιεχόμενο του ντοσιέ που πήρε από τον πρωθυπουργό, λέει:

«Σκληρή δουλειά, σεμνότητα, σοβαρότητα, χειροπιαστά αποτελέσματα σε κάθε υπουργείο και ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν ο δρόμος προς την υψηλότερη ανάπτυξη και τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο».

Η δέσμευση της παρούσας κυβέρνησης είναι πως η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται και θα παραμείνει στην κορυφή του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, σημειώνει ο κ. Καράογλου και ο στόχος της είναι το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης να  γίνει το "στρατηγείο" της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας στην περιοχή ευθύνης του και να αναδείξει το brand name "Μακεδονία".

Ο κ. Καράογλου καλεί σε συστράτευση όλους τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς της περιοχής, λέγοντας πως από αυτό το προσκλητήριο ευθύνης για την επόμενη ημέρα της Μακεδονίας και της Θράκης δεν περισσεύει κανείς και όσο αφορά τον ίδιο δηλώνει:

«Το μέγιστο ζητούμενο είναι η δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Και ο μόνος δρόμος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι η προσέλκυση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων. Φιλοδοξία μου είναι οι νέοι της Μακεδονίας και της Θράκης να παραμείνουν στον τόπο τους γνωρίζοντας ότι έχουν μια σταθερή εργασία. Να συμβάλω, δηλαδή, με όλες μου τις δυνάμεις στο να παραμείνει "ζωντανή" κάθε σπιθαμή της Βόρειας Ελλάδας, η οποία τα τελευταία χρόνια "πονά" από την εθνική "πληγή" του brain drain».

Στη φωτογραφία ο κ. Καράογλου με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.