«Μέχρι στιγμής τα γεγονότα έχουν καταγραφεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Π.Υ. Βασίλης Βαρθακογιάννης, μιλώντας στον ρ/σ Real.
«Οι δυνάμεις μας από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε γενική επιφυλακή, με εντολή του αρχηγού. Δυστυχώς είχαμε τα έξι νεκρά άτομα από την περιοχή της Σωζόπολης, της Νέας Πλάγιας και της Ποτίδαιας, αλλά έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 διασώσεις σε κατοικίες, οχήματα και πάρα πολλά άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.
«Οι τραυματισμοί δεν ήταν από πλημμυρικά φαινόμενα, ήταν από αντικείμενα που αιωρούνταν και κατά την πτώση τους χτύπησαν πάνω σε άτομα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους», διευκρίνισε.
Προς ώρας δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση εάν υπάρχουν αγνοούμενοι, ωστόσο η Π.Υ. είναι σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κέντρα επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του ΕΚΑΒ. «Το κέντρο επιχειρήσεων Πολυγύρου έλαβε περισσότερες από 600 κλήσεις για παροχή βοήθειας και οι κλήσεις αυτές αφορούσαν διασώσεις, αντλήσεις και πάρα πολλές κοπές δέντρων. Είμαστε σε επιφυλακή και συνεχίζονται οι έρευνες», πρόσθεσε ο κ. Βαρθακογιάννης.