Στη φάκα οι απατεώνες που "το έπαιζαν" τεχνικοί της ΔΕΗ ή ασφαλιστέςΠήγαιναν σε σπίτια, κατά προτίμηση ηλικιωμένων και ή έλεγαν ότι ήταν ασφαλιστές και συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου είχε μεγάλη οφειλή, ή παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά από τα θύματά τους.


Η δράση των τριών Ελλήνων ηλικίας 34 (θεωρείται ο εγκέφαλος της σπείρας των απατεώνων), 26 και 34 ετών σταμάτησε χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Ανάληψης που βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας. Τους εντόπισε χθες, Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, στην περιοχή της Ανάληψης, να κινούνται ύποπτα και, όταν αυτοί κατάλαβαν ότι τους παρακολουθούσε, πέταξαν από το όχημα στο οποίο επέβαιναν ένα κουτί και ανέπτυξαν ταχύτητα. Ο αστυνομικός διαπίστωσε ότι το κουτί ήταν μπιζουτιέρα γεμάτη κοσμήματα και αμέσως ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

Πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Χαριλάου – Ανάληψης  που προσέτρεξε στο σημείο, εντόπισε το όχημα με τους δράστες.  Έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει, αλλά εκείνος πάτησε γκάζι κι ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί μπλόκαραν τους δράστες σε δρόμο της Χαριλάου και τους συνέλαβαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων, τρία κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση ατόμων ή κατά περίπτωση τη διάπραξη κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης.  Συγκεκριμένα προέκυψε, ότι κατά το τελευταίο δίμηνο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένους λέγοντάς τους ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε μεγάλη οφειλή σε ασφαλιστική εταιρία στην οποία -δήθεν- εργάζονταν. Επίσης, σε μία περίπτωση, εμφανίστηκαν ως τεχνικοί της ΔΕΗ και, την ώρα που ο ένας απασχολούσε το ζευγάρι των ηλικιωμένων που τους άνοιξε την πόρτα τους, οι άλλοι έκλεψαν χρυσαφικά και το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, απάτης, απείθειας, διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση της εμπλοκής των ανωτέρω σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σχόλια