Οπαδός της Φεράρι και του Φέτελ δεν υπήρξα ποτέ. Όμως για όσους λένε για τον Σεμπάστιαν Φετελ, μετά τα όσα έγιναν στον Καναδα, έχω να πω τούτο:

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης 

Ο Γερμανός έχει κάνει το τέλειο 3ημερο, έχει ένα ξεκάθαρα πιο γρήγορο αυτοκίνητο συνεχώς πίσω του (Mercedes) που έχει κάνει δεν ξέρω και εγώ πόσα μπλοκαρισματα, αλλά καταφέρνει και πλησιάζει. Eκεί τον κρατάει όπως μπορεί και κάνει ένα μικρό λαθάκι, από αυτά που γίνονται συνεχώς. Και τιμωρείται σκανδαλωδώς, και χάνει την πρωτιά.
Το χρονικό έχει ως εξής: Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Ferrari στερήθηκαν την πρώτη νίκη της σεζόν, μετά από ποινή πέντε δευτερολέπτων λόγω επικίνδυνης εισόδου στην πίστα μετά από έξοδο. Ως αποτέλεσμα της ποινής, ο Χάμιλτον που τερμάτισε πίσω από τον Φέτελ, ανακηρύχθηκε νικητής και κέρδισε το Grand Prix του Καναδά.
Ο Φέτελ οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος τον αγώνα στο Μόντρεαλ, αλλά ένα λάθος του και μια ανώδυνη έξοδος του στοίχισε την νίκη καθώς η είσοδος στην πίστα θεωρήθηκε -πολύ αυστηρά- ως επικίνδυνη. Αυτό έδωσε στον Χάμιλτον την πέμπτη του νίκη της σεζόν και πλέον χρειάζεται μόλις 2 νίκες για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.
Γελάει ο κόσμος με την απόφαση. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει νόημα η F1. Κανένα.
Υποστηρικτής της Μακ Λάρεν εγώ ανέκαθεν.
Ερώτηση: γιατί δεν τιμωρείται ποτέ ο Χάμιλτον; Τρανό παράδειγμα το κόψιμο του pitlane. Δεν κερδίζει ο Αγγλος. Κερδίζει το τηλεκατευθυνόμενο. Έτσι έχει καταντήσει το άθλημα. Να κερδίζει το μονοθέσιο. Όπως ο Ρόσμπεργκ (ο ποιος;) Όπως ο Τζέισον Μπάτον στα 30του. Οι αποδοκιμασίες των θεατών στον Χάμιλτον, μαρτυρούν οτι δεν μπορείς να ξεγελάσεις τον κόσμο.