Την εκλογική συνεργασία του Χριστιανικού Δημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας και της Ένωσης Κεντρώων ανήγγειλαν σήμερα οι πρόεδροι των κομμάτων, Νίκος Νικολόπουλος και Βασίλης Λεβέντης αντίστοιχα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Χριστιανικού Δημοκρατικού Κόμματος, μέσα από την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα η σύμπραξη αυτή, η οποία περιλαμβάνει επίσης, στελέχη που προέρχονται απο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κόμματα του «πατριωτικού χώρου», όπως είπαν, αλλά και το «Κίνημα Υπέρβασης».

Μέσα από την ομιλία του Νίκου Νικολόπουλου διαφαίνεται ότι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι να αποτελέσει η συνεργασία αυτή το «χαλινάρι» που θα αναχαιτίσει το νεοφιλελευθερισμό και θα «φρενάρει» την «ασυδοσία και αλαζονεία της επερχόμενης νεοδημοκρατικής εξουσίας, δείγματα της οποίας ήδη διαφαίνονται στα τηλεοπτικά πάνελ».

Επίσης στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα σημειώνουν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι διαφορετικό από αυτό που αναμένεται στις εθνικές εκλογές, και ως εκ τούτου ουδόλως τους επηρεάζουν οι δημοσκοπήσεις, καθώς οι ψήφοι που είχαν διασκορπιστεί σε 12 κόμματα του «πατριωτικού χώρου», τώρα θα κατευθυνθούν στην εκλογική αυτή συνεργασία.

Ο κ. Νικόλόπουλος μάλιστα, ανέφερε σε δήλωσή του πως θέλει «να γίνουμε και πάλι η έκπληξη για εκείνους που πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρουμε».

Κατά το δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων επεσήμανε ότι το δικομματικό σύστημα «των διορισμών, των σκανδάλων και των θαλασσοδανείων επτώχευσε τη χώρα», ενώ αναφορικάμε την επίτευξη αυτοδυναμίας από τη ΝΔ, τόνισε πως είναι «πολύ επικίνδυνη».

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε επίσης ότι με αφορμή τη συνεργασία αυτή, στην οποία συμμετέχουν το «Κίνημα Πρασίνων», το "Κίνημα ΑμεΑ», ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης (που χαιρέτισε επίσης) και «πατριώτες που συμμετείχαν στην οργάνωση των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία», πρέπει να αναδειχθεί ότι «στον κεντρώο χώρο συμβαίνει κάτι σοβαρό».

Επικεντρωμένος μάλιστα στο ότι η εκλογική εκστρατεία της συνεργασίας αυτής συνιστά «μάχη κατά της διαφθοράς», ο κ. Λεβέντης κατέληξε εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι η νίκη -που θα συνιστά η είσοδος του σχήματος στη Βουλή- δεν είναι ακατόρθωτη.