«Στόχος για τη χώρα πρωτίστως και όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία είναι η αυτοδυναμία», δήλωσε ο Δημήτρης Βενιέρης, μιλώντας στον Βαγγέλη Πλάκα και την TV100.


Συμπλήρωσε ότι «αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας, θα μπούμε σε περιπέτειες, γιατί ως γνωστόν οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.»

«Ο κύριος Τσίπρας, ο άνθρωπος της απλής αναλογικής και των συνεργασιών, δε μιλάει πλέον ούτε με την Κωνσταντοπούλου, ούτε με το Λαφαζάνη, ούτε με τον Κοτζιά, ούτε με τον Βαρουφάκη. Συνεπώς για ποιες συνεργασίες μιλάνε;» διερωτήθηκε ο Δημήτρης Βενιέρης.

Αναφορικά με τα εργασιακά, ο Δ. Βενιέρης τόνισε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων κι έκανε λόγο για fake news από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχετικά με τις προεκλογικές εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, που αντιπολίτευση υπόσχεται προεκλογικά πολύ λιγότερα πράγματα από την κυβέρνηση, γιατί είναι πιο σοβαρή.»

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Δημήτρης Βενιέρης τη χαρακτήρισε «κακή», τονίζοντας ότι «η ΝΔ θα προσπαθήσει, ώστε αυτή η συμφωνία να έχει τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις.

«Η συμφωνία δυστυχώς υπεγράφη από μία κυβέρνηση, η οποία επέλεξε μόνη της τον οδικό χάρτη για να φτάσουμε εκεί.Τα θέματα αυτά δεν είναι θέματα μόνο μίας κυβέρνησης, αυτά τα θέματα είναι εθνικά θέματα και χρειάζονται εθνική συνεννόηση.»

Σε ερώτηση τέλος, για τους λόγους που τον οδήγησαν στον στίβο της πολιτικής, ύστερα από τρεις δεκαετίες στον χώρο της δημοσιογραφίας, απάντησε: «Δημοσιογραφία και πολιτική είναι όμοροι χώροι. Αν κάνεις καλά τη δουλειά σου στον ένα χώρο, μπορείς να την κάνεις και στον άλλον και ελπίζω να μου δώσουν την ευκαιρία οι συμπολίτες μου να το αποδείξω.Η πρώτη πρόταση για να πολιτευτώ έγινε το 1989 από τον Γιάννη Μαγκριώτη. Ακολούθησαν κι άλλες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και φυσικά, τώρα από τον Κ. Μητσοτάκη.Με δεδομένες τις φιλελεύθερες απόψεις μου εδώ και 15 περίπου χρόνια, δεν θα μπορούσα να πω όχι στην τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.»