Στα όρια έχουν φθάσει οι καταστηματάρχες του κέντρου της Θεσσαλονίκης με το παρεμπόριο που βρίσκεται στο κόκκινο, ειδικά μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση Πακιστανών σε συνάδελφό τους που… τόλμησε να τους παρατηρήσει επειδή πουλούσαν λαθραία τσιγάρα στην πόρτα του μαγαζιού του!


Το περιστατικό συνέβη στην αγορά Βλάλη, στο Καπάνι. Ο 42χρόνος άνδρας που δέχτηκε την επίθεση ομάδας Πακιστανών μεταφέρθηκε, με τραύματα, στο νοσοκομείο.

Για την επίθεση συνελήφθησαν τρία άτομα.

Όπως περιγράφει ο αδελφός του παθόντα, στο thessnews.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο 42χρονος κάλεσε τους αλλοδαπούς να σταματήσουν να πουλούν λαθραία τσιγάρα μπροστά από το κατάστημά του στη συμβολή των οδών Βλάλη με Μενεξέ. Τα δύο άτομα που ήταν στο σημείο τον αγνοούσαν και τον απείλησαν.

Όταν είπε ότι πηγαίνει στο γειτονικό αστυνομικό τμήμα (απέχει 200 μέτρα από το σημείο) του είπαν «τώρα θα δεις τι θα πάθεις» και άρχισαν να καλούν ομοεθνείς τους, με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Τα δύο αδέρφια βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα χωρίστηκαν. Ο 42χρονος πήγε να πάρει το μηχανάκι του και στη Μενεξέ μπροστά στην Εγνατία μια ομάδα 20 ατόμων βγήκε μπροστά του και άρχισε να τον χτυπά με μανία. Ο άλλος αδερφός που αντιλήφθηκε το περιστατικό έτρεξε στο σημείο και κατάφερε μαζί με ένα ακόμη άτομο να γλιτώσουν τον 42χρονο ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος, σε δηλώσεις του επίσης στο Thessnews.gr  τόνισε ότι «θα χυθεί αίμα, εφόσον χτύπησαν άνθρωπο της αγοράς. Θα φοβόμαστε δηλαδή να δουλέψουμε και να πάμε στα μαγαζιά μας; Αν είναι δυνατόν. Τελείωσαν οι Πακιστανοί. Εμείς δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Την Δευτέρα θα πάω στον εισαγγελέα και από εκεί και μετά αν δεν εξαφανιστούν ένας ένας, θα τους πάρουμε το κεφάλι. Μας έχουν υποβαθμίσει την αγορά και τώρα απειλούν και τη ζωή μας. Θα θάψουμε τους Πακιστανούς στην πλατεία Αριστοτέλους»!