Πουλήθηκε η βίλα ΌλγαΗ βίλα Όλγα, το λευκό νεομπαρόκ της οδού Βασ. Όλγας, από το οποίο πήρε και το όνομά της, πουλήθηκε, σήμερα, από το Ιταλικό κράτος, σε ομάδα επενδυτών από τη Θεσσαλονίκη.


Ως τώρα δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για τον αγοραστή, καθώς η Ιταλική Πρεσβεία θα εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα αύριο.

Ακούγεται ότι το ποσό της πώλησης ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ, καθώς η αρχική προσφορά ανέρχονταν στα 1,5 εκ. ευρώ.

Το κτίριο στέγαζε το Ιταλικό Προξενείο ως το 1978. Στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Έχει εμβαδόν 948 τ.μ. και βρίσκεται χτισμένο σε οικόπεδο 1.845 τ.μ.  Αρχικά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον το Ίδρυμα Ωνάση, όμως μετά το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών "βγήκε στο σφυρί".

Κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ξενοφώντα Παιονίδη το 1878 για τον γαλλικής υπηκοότητας Εβραίο έμπορο, Τζεμποργά. Τον Οκτώβριο του 1894, το ακίνητο πωλήθηκε στον Ισραηλίτη δικηγόρο Εμμανουήλ Ραφαήλ Σαλέμ.

Το 1915 μισθώνει τη βίλα το ιταλικό προξενείο και το 1924 την αγοράζει από τον Σαλέμ. Το ιταλικό προξενείο στεγάζεται στην έπαυλη έως τον σεισμό του 1978, οπότε το ακίνητο εγκαταλείπεται και παραμένει ερημωμένο μέχρι σήμερα.


Σχόλια