Το παραμύθι κι η αλήθειαΤου ΤΑΣΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ*

Ένα παραμύθι έχει ήδη ταξιδέψει στον μισό πλανήτη, πριν η αλήθεια ξεκινήσει να βάζει καν το παντελόνι της. Στην περίπτωση όμως του Κώστα Ζέρβα η αλήθεια είναι εδώ.

Ως γνωστό ο Κώστας Ζέρβας ξεκίνησε στην αυτοδιοίκηση, το 2010, όταν -έπειτα από παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου- ο Γιάννης Μπουτάρης τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας», με το οποίο εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, υποστηριζόμενος από τον χώρο του τότε πανίσχυρου υπουργού και μετέπειτα Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Και σύμφωνα με τις πολιτικές του καταβολές ο Κώστας Ζέρβας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη, τον Ιανουάριο 2015, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «… είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μαζί σας, στο χώρο που ανδρώθηκα πολιτικά …».
Καμία έκπληξη ως εδώ.
Όμως εδώ αρχίζει το «παραμύθι».
Ή αλλιώς η επιτομή του οπορτουνισμού.
Μόλις λίγους μήνες μετά, βλέποντας την εκλογική κατάρρευση  του ΠΑΣΟΚ, στα μέσα του 2015 -και αφού ναυάγησε η εισδοχή του στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α- ανακαλύπτει πλέον την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και συμμετέχει σε μη εκλόγιμη θέση στην λίστα του κόμματος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, με ενδόμυχο σκοπό το χρίσμα για το Δήμο στις επόμενες εκλογές.
Και αφού εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ, και τον Γιάννη Μπουτάρη  και προσπάθησε ανεπιτυχώς να υφαρπάσει το δημοτικό χρίσμα δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ), σήμερα μεταλλάσσεται πλέον κατά το δοκούν.
Αναλόγως του ακροατηρίου του, άλλοτε πλασάρει τον εαυτό του  ως προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά, την οποία όμως εγκατέλειψε μόλις αυτή κατέρρευσε, άλλοτε ως ανεξάρτητο υποψήφιο, κρύβοντας την προσδοκία του για το χρίσμα του κόμματος και άλλοτε ως δήθεν ΝεοΔημοκράτη, καλλιεργώντας το παραμύθι περί δήθεν εμφυλίου μεταξύ ΝεοΔημοκρατών.
Έτσι προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες και ψαρεύει σε θολά νερά.
Ποιος λοιπόν να τον εμπιστευθεί ;
Μόνον η κυρία Νοτοπούλου.
Η οποία απολύτως φυσιολογικά, όχι απλώς «κλείνει το μάτι» στον κ. Ζέρβα, αλλά σε συνδυασμό με δηλώσεις των υποψηφίων συμβούλων της Πέτρου Παππά και  Παναγιώτη Γεωργιάδη συντάσσεται μαζί του και τον στηρίζει.
Έτσι με Δούρειο Ίππο τον Κώστα Ζέρβα, ο οποίος επιχειρεί να «βάλει από το παράθυρο» στην Διοίκηση του Δήμου, τον ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. –τον οποίο καταδίκασε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης- με προφανές αντάλλαγμα την στήριξή του στον 2ο γύρο, ο κ. Τσίπρας και η κ. Νοτοπούλου «παίζουν τα ρέστα τους» προκειμένου ο Νίκος Ταχιάος και η Νέα Δημοκρατία να μην κερδίσει την μάχη της Κυριακής.
Δυστυχώς όμως για τον κ. Ζέρβα, οι Θεσσαλονικείς διαθέτουμε γνώση, μνήμη και προπαντός κρίση.
Ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, η πόλη μας δεν επιστρέφει  σ’ εκείνο, το οποίο μόλις πριν από λίγες ημέρες αποδοκιμάσαμε.
Επιλέγουμε Δήμαρχο τον Νίκο Ταχιάο, ο οποίος –σε αντίθεση με τον κ. Ζέρβα- έχει συγκεκριμένη κομματική προέλευση από τα σπλάχνα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, εκφράζει σαφές φιλελεύθερο πολιτικό στίγμα, αρθρώνει μετριοπαθή λόγο με ελευθερία στην έκφραση των απόψεών του –ακόμη και όταν του έχουν κοστίσει πολιτικά- υπηρετεί με συνέπεια τον κεντροδεξιό χώρο και έχει επιδείξει μετρήσιμο έργο στην πόλη κατά την πολύχρονη θητεία του στην Διοίκηση του Δήμου, χωρίς να διστάσει ποτέ να αναλάβει το πολιτικό κόστος, όταν αφορά το καλό του συνόλου.


      *Ο Τάσος Εμμανουηλίδης είναι Δικηγόρος – Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας

Σχόλια