Η αντίδραση του π. Γ.Γ. Δημ. Έργων για τον ερχομό του μετρόΤα μαύρα σημεία στον ερχομό του πρώτου συρμού του μετρό στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύει, με ανακοίνωσή του, ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από τον νυν υπουργό Υποδομών Χ. Σπίρτζη ότι
ευθύνεται για το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει το έργο.

Ο κ. Σπίρτζης, στην ανακοίνωσή του, αφού θυμίζει το φιάσκο με τους μουσαμάδες στα εγκαίνια του σταθμού Συντριβάνι, αναρωτιέται: "Λέτε το πρωτοχρονιάτικο πάθημα να τους έγινε μάθημα; Θα δούμε.Σίγουρα, όμως, δεν έγινε για την Αττικό Μετρό".

Επισημαίνει, δε, τα εξής "μαύρα" σημεία:

"Θα εγκαταστήσουν το συρμό στο αμαξοστάσιο για να κινείται μόνο μέσα σ’αυτόν, διότι δεν είναι έτοιμες οι σήραγγες για πραγματική δοκιμαστική λειτουργία. Θα είναι έτοιμες μετά από επτά μήνες.

Ο συρμός έρχεται χωρίς να έχουν γίνει οι δοκιμές κατασκευής.

Ο εργολάβος ζήτησε έξι μήνες παράταση για την παράδοση του αμαξοστασίου (για τις αρχές Σεπτεμβρίου)".

Προβλέπει πως "πολύ σύντομα ίσως την άλλη εβδομάδα, θα «εγκαινιάσουν» στα πρότυπα του σταθμού Συντριβανίου το σταθμό «Ευκλείδης». Πιστεύω, βέβαια, ότι στα εκδοτήρια δεν θα βάλουν μουσαμάδες. Τι όμως σκαρφίστηκαν; Ρίχνουν τα καλώδια πάνω από τις ψευδοροφές, χωρίς να είναι συνδεδεμένα με τις σήραγγες, χωρίς δηλαδή αρχή και τέλος. Έτσι δεν θα χρειασθεί να βγάλουν τις ψευδοροφές όπως κάνουν αυτή την εποχή στον «εγκαινιασμένο σταθμό» Συντριβανίου. Φυσικά, δεν τους ενδιαφέρει ότι δεν ενδείκνυται τεχνικά, μία τέτοια προσέγγιση".

Βολές και για τη Βενιζέλου


Και υποστηρίζει: "Όλα για την Αττικό Μετρό και την κυβέρνηση θυσιάζονται στην ανάγκη να αναδείξουν επικοινωνιακά το ανύπαρκτο στην πραγματικότητα έργο τους. Μη ξεχάσω, τέλος, να ρωτήσω για τη Βενιζέλου. Τώρα που η λύση με τις μικροσήραγγες αποδείχθηκε ότι είναι ανεφάρμοστη τι θα σκαρφιστούν για  να μην παραδεχθούν ότι εγκλημάτησαν εκεί πολιτικά; Πως θα παραδεχθούν ότι στη Βενιζέλου θα έχουμε τελικά «ούτε μετρό-ούτε αρχαία»";

Σχόλια