Το θρίλερ στο δήμο Θεσσαλονίκης με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών συνεχίζεται, καθώς, επισήμως, δεν έχει καταμετρηθεί το αποτέλεσμα από... ένα εκλογικό τμήμα!


Όπως έγινε γνωστό, ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την καταμέτρηση το βράδυ των εκλογών - ξημερώματα Δευτέρας, πήρε τον σάκο με τα ψηφοδέλτια στο σπίτι του(όπως προβλέπει ο νόμος), έκανε προσπάθεια για δεύτερη καταμέτρηση τη Δευτέρα, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Τελικά, ολοκλήρωσε την καταμέτρηση χθες βράδυ και, σε λίγο, αναμένεται να παραδώσει τον σάκο με τα ψηφοδέλτια και τα πρακτικά στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης από όπου, γύρω  στη 1 μ.μ., θα ανακοινωθούν τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα.

Όλη αυτή η τραγική κατάσταση έχει προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση: Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας που, χθες, επρόκειτο να επισκεφθεί την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης και να προβεί σε δηλώσεις επικαλέστηκε κώλυμα και, τελικά, εξέδωσε ανακοίνωση για την καθυστέρηση. Ο Γιώργος Ορφανός τήρησε σιγήν ιχθύος και, αργά το βράδυ, από το γραφείο του, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η θέση της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 θα δοθεί με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση δεν συνάδει με την Δημοκρατία και το πολίτευμα της χώρας μας. Το τελικό αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών είναι αυτό που θα σχολιάσουμε και το οποίο θα μας υποδείξει τις όποιες επόμενες ενέργειές μας".

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Ταχιάος, ο πρώτος του πρώτου γύρου, δικαιώνεται για τη δήλωση που είχε κάνει το βράδυ των εκλογών, ότι θα κοιμηθεί ήσυχος, διευκρινίζοντας ότι την αγωνία εκείνο το βράδυ την είχαν οι δύο μονομάχοι της δεύτερης θέσης, για το ποιος θα διεκδικήσει τη δημαρχία, δήλωση που κάποιοι, εντέχνως, έσπευσαν να διαστρευλώσουν και να χαρακτηρίσουν "αλαζονική". Αποδείχτηκε, τελικά, ότι περιέγραφε, απλώς, την πραγματικότητα.

Ο κ. Ταχιάος επικοινώνησε με τους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου και αντάλλαξαν συγχαρητήρια για την προσπάθεια του καθενός. Όπως ο ίδιος είπε, δεν επικοινώνησε με την κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, για να μη θεωρηθεί ότι το κάνει με ειρωνική διάθεση. Αντίθετα μάλιστα, σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα, με τους δημοσιογράφους, διατύπωσε την άποψη ότι η κ. Νοτοπούλου βελτίωνε την παρουσία της και τον πολιτικό της λόγο μέρα με τη μέρα στην προεκλογική περίοδο και κατέληξε να έχει μία πολύ καλή παρουσία, σε ουσία και επικοινωνία.