Δραματική είναι η κατάσταση όσον αφορά τα μέσα που διαθέτει η αστυνομία στο νομό Θεσσαλονίκης... Καθημερινά, σε όλο το νομό, η Άμεσος Δράση κινητοποιεί, όλα κι όλα, τρία περιπολικά, όπως αναφέρει σε ερώτησή του στη Βουλή, ο Σταύρος Καλαφάτης!


Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης των "Εντάξει", που είχε διεκδικήσει το δήμο το 2014, υπογραμμίζει ότι "ο ξυλοδαρμός καταστηματάρχη στο Καπάνι, από λαθρέμπορους τσιγάρων είναι χαρακτηριστικό, αλλά όχι μοναδικό, δείγμα της έξαρσης της εγκληματικότητας και ανομίας ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παρά τον πατριωτισμό των αστυνομικών, που ξενυχτούν και διακινδυνεύουν για τη δική μας ασφάλεια, η αστυνόμευση παραμένει ελλιπής. Και αυτό γιατί η Άμεση Δράση στην πόλη μας διαθέτει ελάχιστο προσωπικό και ακόμη λιγότερα μέσα".

Ειδικά για τα οχήματα της Αμέσου Δράσεως επισημαίνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης «βγάζει» στους δρόμους του νομού, σε καθημερινή βάση, μόλις τέσσερα οχήματα. Μάλιστα, το ένα από αυτά, καλύπτει ανάγκες μόνιμων ελέγχων στην περιοχή της Μουσθένης, κοντά στην Καβάλα, επί της Εγνατίας Οδού, για τον εντοπισμό μελών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών!

Η κατάσταση επιδεινώθηκε πριν δύο ημέρες όταν, λόγω βλάβης, ακινητοποιήθηκε το ένα από αυτά τα οχήματα, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά περιπολικά της Άμεσης Δράσης για τις καθημερινές ανάγκες του νομού Θεσσαλονίκης να είναι μόνον τρία.

Για την αστυνόμευση του κέντρου της Θεσσαλονίκης επιστρατεύονται ένα όχημα της Διεύθυνσης Ασφαλείας, ένα του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου και δύο δίκυκλα της ομάδας ΔΙΑΣ (τα οποία, για λόγους ασφάλειας, δεν κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια βροχής). Οι δυνάμεις αυτές, το βράδυ, ενισχύονται με δύο οχήματα της ΟΠΚΕ, αλλά το πεδίο επιχειρήσεών τους αφορά όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ο Σταύρος Καλαφάτης ερωτά την αρμόδια Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη αν θεωρεί επιχειρησιακά επαρκή τη δύναμη 4, 3, ή 2 περιπολικών της Άμεσης Δράσης για την αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων κρουσμάτων παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης και με ποιο τρόπο σκοπεύει να ενισχύσει την αστυνόμευση, όχι μόνον του κέντρου, αλλά και των γειτονιών της Θεσσαλονίκης.