Σιμόπουλος: Κοροϊδεύουν με το μετρόΓια κοροϊδία, αναφορικά με τα έργα του μετρό στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατία, μιλά σε ανακοίνωσή του, ο πρώην γ.γ. .δημοσίων έργων, Στρ. Σιμόπουλος.


Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του με την μορφή ερωτήσεων, ,τα έργα που πραγματοποιούνται και για τα οποία έκλεισε στο μεγαλύτερο πλάτος της η οδός Βενιζέλου, αφορούν τον παλαιό σχεδιασμό κι όχι τον νέο, για να διατηρηθούν τα αρχαία, στις εργασίες αυτές δεν περιλαμβάνεται αρχαιολογικό έργο, ενώ εκφράζει φόβους ότι υπάρχει συμφωνία να καταχωθεί όποιο αρχαιολογικό εύρημα έρθει στο φως.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιμόπουλος, ρωτά:

"Μπορεί να μας απαντήσει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και ο λαλίστατος πρόεδρος της:

α. αν οι εργασίες που δρομολογούνται από σήμερα στο σταθμό Βενιζέλου, αφορούν στον παλαιό ή τον νέο σχεδιασμό; (το παλαιό αφορούν και συγκεκριμένα τη νότια πρόσβαση)

β. αν στους προβλεπόμενους τρεις μήνες διάρκειας των εργασιών περιλαμβάνονται και οι αρχαιολογικές εργασίες; (δεν περιλαμβάνονται)

γ. μήπως συμφώνησαν να καταχωθούν τα όποια αρχαιολογικά ευρήματα αποκαλυφθούν εκεί και για αυτό αναφέρονται σε τρεις μήνες;

δ. γιατί χωρίς να υπάρχουν οριστικές μελέτες, προϋπολογισμός και χρονοδιάγραμμα για το νέο σχεδιασμό του σταθμού προχωρούν σε εργασίες";

Και τονίζει: "Στη Βενιζέλου συνεχίζουν την κοροϊδία. Θα εγκαταλείψουν τις κυβερνητικές θέσεις ισχυριζόμενοι ότι έλυσαν το πρόβλημα. Λένε ψέματα, ο σταθμός κινδυνεύει να μην κατασκευασθεί αν δεν αποσπασθούν και επανατοποθετηθούν οι αρχαιότητες και φοβούνται να το παραδεχθούν".

 Καταλήγει, δε, σε νέα ερωτήματα:

"α. Πότε θα γίνουν οι δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών, οι οποίοι θα παραλαμβάνοντο αρχικά τον Αύγουστο του 2018, μετά το Μάρτιο του 2019 και τώρα ψελλίζουν για το επόμενο καλοκαίρι;

β. πως θα εκτελέσουν δοκιμαστικά δρομολόγια, όταν η γραμμή δεν είναι έτοιμη από την Ανάληψη έως το Αμαξοστάσιο; (δεν μπορεί να εκτελεσθούν πριν την παρέλευση επτά μηνών)".

Σχόλια