Τα Δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Βουλή "χτύπησαν" σήμερα, οι μπαχαλάκηδες!


Την «καταδρομική» επίθεση στη Βουλή εξαπέλυσε λίγο μετά το μεσημέρι ομάδα αγνώστων οι οποίοι ανενόχλητοι έφτασαν μέχρι την κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου πετώντας κόκκινες μπογιές και ένα ή δύο καπνογόνα!

Τα περίπου 30 άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση ανέβηκαν από τα σκαλιά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και χωρίς να τους σταματήσει κανείς έφτασαν στον φυλασσόμενο χώρο, δηλαδή στην επίσημη είσοδο του μεγάρου της Βουλής προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι άγνωστοι μπαχαλάκηδες έφυγαν από τον προαύλιο χώρο της Βουλής ανενόχλητοι. Δεν υπήρξαν προσαγωγές από τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φρούρηση του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων.

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση στην Βουλή ο κ Νικος Βουτσης υποστηρίζοντας ότι οξύνει το προεκλογικό κλίμα. Ενημέρωσε ωστόσο ότι έγινε μια σύλληψη

"Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο", δήλωσε.

Πρωινή "επίθεση" στα Δικαστήρια



"Καταδρομική", αποτυχημένη, όμως, είχαμε το πρωί και στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης: Γύρω στις 9.30 το πρωί αμάδα τεσσάρων ατόμων ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου απ' όπου πέταξαν τα τρικάκια, με συνθήματα υπέρ του αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα, ενώ επιχείρησαν να κρεμάσουν και πανό.

Έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικούς που αρχικά τους προσήγαγαν και στην συνέχεια τους συνέλαβαν.