Το Νίκο Ταχιά και το συνδυασμό του "Θεσσαλονίκη Ταχιάος Υπεύθυτνα" εμφανίζει στην πρώτη θέση, με διαφορά από τον δεύτερο, δημοσκόπηση της εταιρίας Interview για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, που κυκλοφορεί σήμερα.


Να σημειωθεί ότι στη δημοσκόπηση περιλαμβάνονται και οι τρεις συνδυασμοί που δεν προκρίθηκαν, τελικά, για τυπικούς λόγους, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 9 Μάιου σε δείγμα 855 ψηφοφόρων της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ταχιάος εμφανίζεται ως το ακλόνητο φαβορί για να μπει στο δεύτερο γύρο.

Στην πρόθεση ψήφου ο γαλάζιος υποψήφιος προηγείται συγκεντρώνοντας 23,4% ενώ πίσω του παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και αναμένεται σκληρή μάχη εν όψει του δεύτερου γύρου.

Πρόκριμα προς στιγμήν αποκτά η Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία με 11,7% προηγείται με βραχεία κεφαλή από τον πρώην υπουργό της ΝΔ Γιώργο Ορφανό o οποίος κατεβαίνει στην κούρσα χωρίς κομματικό χρίσμα και συγκεντρώνει 11,5%.

Καλή πορεία για Ψωμιάδη

Κοντά στην τριάδα των προπορευόμενων είναι ο πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,2% ο υποστηριζόμενος από το Κίνημα Αλλαγής πρώην υπουργός Σπύρος Βούγιας με 9% καθώς και ο προσκείμενος στον κεντροδεξιό χώρο πρώην αντιδήμαρχος επί θητείας Μπουτάρη Κωνσταντίνος Ζέρβαςμε 5,8%.

Επονται ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 3% οι Χάρης Αηδονόπουλος και Μάκης Κυριζίδης με 2,6% και 2,5% αντίστοιχα ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1,7% και ο χρυσαυγίτης Αρτεμης Ματθαιόπουλος με 1,5% ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται πέριξ του 1% και οι περισσότεροι κάτω και από αυτό το χαμηλό ποσοστό.