Νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, από την εταιρεία interview δείχνει πως ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ταχιάος, θα είναι ο ένας από τους υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης που θα βρίσκεται στο β γύρο των Δημοτικών Εκλογών.


Στην πρόθεση ψήφου των Θεσσαλονικέων, ο Ν. Ταχιάος, επίσημος υποψήφιος με τη Ν.Δ., συγκεντρώνει ποσοστό 23,3% και προηγείται ξεκάθαρα στη κούρσα των υποψηφίων για το Δήμο Θεσσαλονίκης, χωρίς να τον αγγίζει καν το εύρος του στατιστικού λάθους. Η μάχη δίνεται για την δεύτερη θέση μεταξύ του αντάρτη Γιώργου Ορφανού ο οποίος εμφανίζεται δεύτερος με ποσοστό 12,5% και της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, με 12%.

Η Κ. Νοτοπούλου, πρώην υπουργός και ευνοούμενη του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι στον δεύτερο γύρο . Γι' αυτό ο κ. Τσίπρας με την παρουσία του στην πόλη θα προσπαθήσει να της δώσει επιπλέον ώθηση. Στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά υπάρχουν κάποιες «κρυφές» ρεζέρβες ψηφοφόρων, μιας και στις νεαρές ηλικίες προηγείται ακόμα και του πρώτου στη λίστα.

Ο Γ. Ορφανός θα δώσει και αυτός τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Οι δεξαμενές του όμως είναι πολύ συγκεκριμένες: ψηφίζεται μόνο από νεοδημοκράτες και από αυτούς, που θα τον επέλεγαν έτσι κι αλλιώς για βουλευτή. Η διείσδυσή του σε άλλους χώρους είναι αναιμική και έτσι η πιθανότητα να βελτιώσει κατά πολύ το ποσοστό του είναι μικρή έως ελάχιστη.

Καλή επανεμφάνιση κάνει και ο Σ. Βούγιας με ποσοστό 8,4 % ,έχοντας τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού (ο Ν. Νυφούδης, νέος βουλευτής του Ποταμιού, είναι υποψήφιος μαζί του). Επίσης η συγκυρία για το ΚΙΝΑΛ είναι καλή (σε πολλές μετρήσεις βρίσκεται στην 3η θέση) και αυτό ευνοεί και την υποψηφιότητα Βούγια. Μια έκπληξη δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ως πιθανότητα.

Τα ποσοστά:

Νίκος Ταχιάος: 23,3%
Γιώργος Ορφανος: 12,5%
Κατερίνα Νοτοπούλου: 12,0%
Σπύρος Βούγιας: 8,4%
Παναγιώτης Ψωμιάδης: 8,4%
Κωνσταντίνος Ζέρβας: 6,4%
Σωτήρης Ζαριανόπουλος: 3,1%
Αϊδονόπουλος Χάρης: 2,6%
Μιχάλης Τρεμόπουλος: 1,8%
Γιάννης Νασιούλας: 1,2%
Πέτρος Λεκάκης: 1,0%
Γιώργος Ράκκας: 1,0%
Γιάννης Κουριανίδης: 0,5%
Βασίλης Μωισίδης: 0,3%
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: 0,2%
Άλλος: 0,6%
Δεν έχω αποφασίσει: 12,9%
Άκυρο/Λευκό/Δ.Γ./Δ.Α.: 1,2%

Από την δημοσκόπηση φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Νίκος Ταχιάος, θα κόψει πρώτος το νήμα της εκλογική αναμέτρησης στις 26 Μαΐου και θα περιμένει να πληροφορηθεί ποιον τελικά θα έχει αντίπαλο την δεύτερη Κυριακή.

Στα δίπολα μεταξύ των πιθανών αντιπάλων του, ο υποψήφιος της Ν.Δ. έχει και πάλι προβάδισμα καθώς στην αναμέτρηση του με την Κ. Νοτοπούλου συγκεντρώνει ποσοστό 50,2% έναντι της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει ποσοστό 21,3%.
Ίδια εικόνα καταγράφεται και στο δίπολο Ταχιάου – Βούγια με τους υποψηφίους να συγκεντρώνουν αντίστοιχα τα ποσοστά 45,6% - 24%.

Στο δίπολο μεταξύ Ταχιάου – Ορφανού, νικητής φαίνεται και πάλι ο Ν. Ταχιάος με ποσοστό 38,3% , έναντι του Γ. Ορφανού που συγκεντρώνει 29,9 % . Είναι, πάντως, το μοναδικό δίπολο που μπορεί να αλλάξει, στην περίπτωση που όσοι είναι, αυτήν τη στιγμή, αναποφάσιστοι, στραφούν στον κ. Ορφανό.


Ανακοίνωση διαμαρτυρίας, επειδή δεν συγκαταλέγεται ξεχωριστά στους υποψηφίους, εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Θετικά, Μάκης Κυριζίδης. Ο κ. Κυριζίδης, πάντως, συγκαταλέγεται στην επιλογή "Άλλος" μαζί με άλλους τρεις υποψηφίους.